ACT en beeldend werken

Met acceptance and commitment therapy

06022024
Beleef in vogelvlucht een reeks creatieve werkvormen en laat je inspireren voor in de praktijk. Dit doe je door tijdelijk in de schoenen van de cliënt te stappen en ervaringsgericht aan de slag te gaan. Jouw innerlijke wereld wordt met behulp van beeldend werken in combinatie met ACT tastbaar, zichtbaar en concreet gemaakt door deze in een ander perspectief te vertalen.
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Trainen & Coachen
  • Korte maar intensieve workshops
  • Verdien 10 PE punten. (NOBTRA)
  • Geleid door experts
  • Ideaal te combineren met een druk schema!
EUR 180.00 06022024 180,-
  • 06-02-2024
  • 14:30 - 19:00

Samenvatting

Welke moeilijke gedachten, gevoelens en situaties kom je tegen tijdens het creatieve werk? Door het zelf te ervaren, begrijp je beter wat de onderliggende theorie is achter de beeldende werkvormen, en dat zal helpen bij het begeleiden van de cliënt hierin. Creatieve interventies zorgen voor een verandering van context, waardoor moeilijke gedachten en gevoelens op een andere manier zichtbaar worden en dus anders worden beleefd.

 

Tijdens dit andere perspectief krijg je nieuwe inzichten in vaardigheden en veranderingsmogelijkheden, met als doel de cliënt psychologisch flexibeler te maken. Beeldend werken binnen de praktijk met ACT past goed wanneer cliënten moeite hebben om zich verbaal of emotioneel uit te drukken of juist meer verbaal en rationeel in het leven staan. Daarnaast zijn de creatieve werkvormen bedoeld voor bijna alle leeftijden, van 8 tot 80 jaar. Als je je meer wilt richten op kinderen jonger dan 8 jaar, dan dienen de werkvormen vooral ter inspiratie.

 

VOOR WIE?

Voor professionals die (willen) werken met Acceptance & Commitment Therapy en nieuwsgierig zijn naar creativiteit als communicatiemiddel binnen de praktijk.

 

RESULTAAT?

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Omdat taal (woorden) niet altijd aansluit bij hoe een cliënt zijn proces beleeft, leer je op een functionele manier gebruik te maken van beeldtaal.

De creatieve werkvormen bieden jouw toolbox daarom een waardevolle aanvulling voor binnen de praktijk. Als professional word je je tijdens het doen en ervaren meer bewust van de invloed die creatief werken op lichaam en geest heeft, en maak je deels kennis met hoe creatieve processen binnen het ACT-hexaflexmodel kunnen worden herkend, toegepast en besproken.

 

PRIJS

€180,- ex BTW

Incl. eten & drinken

 

OVER SISSEL LANGEVELD

Sissel Langeveld is van oorsprong beeldend therapeut en gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), waarvoor ze ook opleider is

 

WAAR?

Schouten en Nellissen Hoofdkantoor

Van Heemstraweg-West 5

5301 PA Zaltbommel

 

PARKEREN

Parkeren op het terrein is gratis!

 

EXTRA PE PUNTEN 

Wanneer je als trainer of coach één of meerdere Masterclasses via Uitgeverij THEMA volgt, dan krijg je daar een certificaat met je behaalde PE punten.

✓ Elke THEMA Masterclass is goed voor 10 PE punten.

✓ De Masterclasses van THEMA zijn door NOBTRA erkend als een goedgekeurde PE cursus en voldoet aan de gestelde criteria.

 

Volg je 4 Masterclasses in 2 jaar tijd, dan kan je al voldoen aan je eventuele PE verplichtingen en behoud je het PE certificaat.

Over de spreker

Sissel Langeveld (Workshop leider)

Sissel Langeveld is van oorsprong beeldend therapeut en gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), waarvoor ze ook opleider is. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk ACTinBeeld in Rotterdam waarin ze (jong)volwassenen volgens het (creatieve) ACT-principe behandelt. Daarnaast verzorgt ze trainingen voor professionals die willen werken met ACT & Creativiteit. Voor meer informatie: www.actinbeeld.com.
Bekijk alles van Sissel Langeveld

Specificaties

Spreker(s) Sissel Langeveld
Artikelnummer 06022024
Event datum 06-02-2024
Event tijd 14:30 - 19:00

Anderen bekeken ook

Act & Creativiteit
Sissel Langeveld
44,99
Het ACT basisboek
Gijs Jansen
69,99