Ontvang een GRATIS bookazine Vandaag nog relaxed op je deurmat!
Ontvang een GRATIS bookazine Vandaag nog relaxed op je deurmat!

Associatiekaarten voor coaches: versterk communicatie en creativiteit

 

associatiekaarten voor coaches

 

De must-haves voor coaches!

Associatiekaarten vormen krachtige instrumenten voor coaches die de communicatie willen verbeteren, creativiteit willen stimuleren en diepgaande inzichten bij hun cliënten willen faciliteren. Associatiekaarten bieden een speelse en interactieve benadering om obstakels te overwinnen, nieuwe perspectieven te verkennen en betere oplossingen te vinden. Om het je gemakkelijk te maken, zetten we alle populaire kaartspellen voor je op een rij die ingezet kunnen worden tijdens coachingssessies. 

Picture this: stimuleer verbeelding en inzicht

Picture This van Espérance Blaauw bestaat uit kaarten met inspirerende afbeeldingen die de verbeelding en intuïtie van cliënten stimuleren. Coaches kunnen deze kaarten gebruiken als een bron van inspiratie tijdens coachingssessies, waarbij cliënten gevraagd wordt hun gedachten en gevoelens over de afbeeldingen te delen. Door middel van visuele prikkels kunnen cliënten nieuwe perspectieven ontdekken, diepgaande inzichten verkrijgen en hun creatieve denkvermogen vergroten. 

 

Bestel hier

Picture this

Zie het anders! Voor verschillende perspectieven...

Wanneer je als coach op zoek bent naar nieuwe perspectieven is het belangrijk om samen met jouw client anders te kijken naar een situatie. Vanuit de bril van iemand anders kun je vertrouwde situaties op een nieuwe en creatieve manier benaderen. Het spel Zie het anders! van Godelieve Kodde biedt een speelse aanpak die weinig tijd kost en je helpt om op een frisse manier naar dingen te kijken.

Het spel Zie het anders!

Ontdek alle associatiekaartspellen

Uitgeverij THEMA biedt een breed scala aan andere associatiekaartspellen die geschikt zijn voor diverse coachingstoepassingen. Deze spellen variëren van specifieke thema's, zoals loopbaanontwikkeling, persoonlijke groei en stressmanagement, tot meer algemene spellen die flexibel kunnen worden aangepast aan de behoeften en doelen van de coach en zijn cliënt.

Alles op een rij

De voordelen van associatiekaarten

Het gebruik van associatiekaarten in coachingssessies biedt verschillende voordelen:

  • Ten eerste stimuleren ze de verbeelding en creativiteit, waardoor cliënten buiten de gebaande paden kunnen denken en nieuwe oplossingen kunnen ontdekken.
  • Ten tweede vergemakkelijken ze diepgaande reflectie en zelfontdekking, waardoor cliënten een beter begrip krijgen van zichzelf en hun situatie.
  • Ten slotte bevorderen associatiekaarten een actieve en interactieve benadering van coaching, waardoor cliënten zich meer betrokken voelen en een dieper gevoel van eigenaarschap over hun groeiproces ervaren.