• Op werkdagen vr 23.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-

Carrieremanagement

21-02-2019

Blog | Het is een kwestie van kiezen!

Blog | Het is een kwestie van kiezen!
Als ik je nu zou vragen: ‘Wat wil je later worden?’ Wat is dan jouw antwoord? En is dat ook het antwoord wat je vroeger als kind gaf? En tien of vijf jaar geleden? Met andere woorden: doe je wat je het allerliefste zou willen doen?
Lees meer
03-10-2017

Dit kun je leren van de topvrouw van het jaar

Dit kun je leren van de topvrouw van het jaar
Tijdens de verkiezing Topvrouw van het jaar 2017 mocht Annette Onrust, auteur van het boek 'Topvrouw in 7 stappen', een eerste exemplaar uitreiken aan de Young Talent winnares. In dit blog vat Annette de inspirerende avond samen in 3 tips en vertelt ze meer over haar nieuwe boek.
Lees meer
31-03-2017

Een ster in solliciteren

Een ster in solliciteren
Je gunt het hem zó, die mooie baan. De klant die jij begeleid is uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je helpt hem om zich goed voor te bereiden. Eenmaal na het daadwerkelijke sollicitatiegesprek neemt hij even contact met je op: hij ziet zijn kansen somber in. Hij viel af en toe stil of ging juist heel veel praten en wist daardoor zijn gesprekspartner niet te boeien. Hij had bepaalde vragen krachtiger of bondiger kunnen beantwoorden. Sommige sollicitatievragen vond hij echt lastig te beantwoorden. Ondanks een goede voorbereiding loopt het tijdens sollicitatiegesprekken lang niet altijd zoals je klant of jij zouden willen.
Lees meer
09-12-2016

Natuurlijk wens ik mijn job zelf vorm te geven!

Natuurlijk wens ik mijn job zelf vorm te geven!
Alleen vraag ik me af…hoe? 

Vol goede voornemens denk ik na over wat anders kan: Zal ik nieuwe taken op me nemen? Extra opleidingen volgen? Nieuwe samenwerkingen aangaan? Of me aansluiten bij het feest-team binnen de organisatie? Al gauw kom ik tot het besef dat dit “zelf vormgeven aan je job” toch niet zo een gemakkelijke opdracht is en vele kanten op kan. Misschien zie ik het allemaal wat te groots?
Lees meer
02-04-2015

Zou jij jezelf aannemen?

In april van dit jaar komt bij Thema mijn boek uit. En het is niets meer of minder dan een ode aan de kwetsbaarheid. De titel zegt het zelf al; Zou jij jezelf aannemen?. Heb je jezelf die vraag ooit gesteld? Ik gok van niet. En dat is jammer want iedere sollicitant die dit wel doet, kan zichzelf er een groot plezier mee doen. 
Lees meer
27-01-2015

Neem jij initiatief?

Ben je aan het solliciteren? Dan zie je natuurlijk dat er in vacatures om verschillende competenties gevraagd wordt. Als je voor een gesprek wordt uitgenodigd, gaat de werkgever ongetwijfeld vragen stellen over je kwaliteiten, capaciteiten en vaardigheden. Natuurlijk kun je zéggen dat je over bepaalde competenties beschikt, maar het is veel sterker om met concrete voorbeelden aan te tonen dat je deze competenties daadwerkelijk hébt.
Lees meer
09-01-2015

Het geheim van de niche: iedereen helpen is niemand helpen

Veel diensten van trainers, coaches en adviseurs zijn breed inzetbaar. Coach je op persoonlijk leiderschap, dan kun je vele professionals een dienst bewijzen. Help je mensen hun talenten ontdekken, dan mogen jouw potentiële klanten alvast in de rij gaan staan. Begeleid je drukbezette ondernemers bij het bewaken van de balans tussen werk en privé, dan ligt er een wereld voor je open. Héél aantrekkelijk. Of niet?
Lees meer
16-12-2014

Wie wil er nou een droombaan?

De droombaan suggereert dat je in staat bent van je gefantaseerde ideaal werkelijkheid te maken. Dat niet alleen: de droombaan wil je ook laten weten dat je met die ene, nieuwe, heerlijke activiteit je dagelijks brood kunt verdienen. Verder zul je heel gelukkig worden van je droombaan. Dit lijkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook.
Lees meer
12-12-2014

Wat voor medewerker ben jij?

De houding ten aanzien van de leider wordt op twee dimensies geplaatst: initiatief nemen en kritisch denken. De eerste dimensie, initiatief nemen, maakt een onderscheid tussen actieve en passieve medewerkers. De tweede dimensie, kritisch denken, ziet medewerkers als meer of minder afhankelijke of onafhankelijke denkers. Wat voor medewerker ben jij?
Lees meer
08-12-2014

Kan ik mijn werk en mezelf zichtbaarder maken voor mijn leidinggevende?

Er wordt wel eens gezegd dat wanneer je promotie wilt maken het niet belangrijk is hoe hard je werkt, maar hoe hard je leidinggevende denkt dat je werkt.
Lees meer
05-12-2014

Hoe je de liefde voor je vak in de markt zet

Terecht of onterecht: menig trainer, coach of adviseur is vies van marketing. Dienstverleners willen marketing nog wel eens associëren met schreeuwerige types die je voor een veel te hoge prijs iets aansmeren dat je niet echt nodig hebt. Zo iemand willen ze niet zijn. Marketing is in hun ogen gelijk aan een façade van té mooie praatjes, loze beloften en grote lichtgevende letters.
Lees meer
04-12-2014

Je leidinggevende overtuigen in een persoonlijk gesprek - hoe doe je dat?

Invloed uitoefenen op je baas is belangrijk, omdat een goede afstemming met hem of haar essentieel is voor je ontwikkeling als medewerker, voor je werkplezier, je productiviteit, je plek in het team en de organisatie. En voor je carrière.
Lees meer
13-11-2014

De elevator pitch van een expert

De helderheid van een professioneel verhaal valt of staat bij de helderheid van het denken erachter. Natuurlijk is schrijven een ambacht en daarin is veel te leren wat betreft helderheid in de formulering en opbouw van een tekst. Maar zonder heldere gedachten breng je nooit een helder verhaal tot stand – hoe goed je het ambacht ook beheerst.
Lees meer
13-06-2014

Zingeving zit vaak in kleine dingen

Het maakt helemaal niet uit welk werk je doet. Waar het om gaat, is hoe jij je werk ervaart. Dat je het gevoel hebt dat wat je doet ertoe doet, en dat je werk je voldoening geeft. Het leven is te kort en we werken te veel uren om onszelf dagelijks naar ons werk te slepen.
Lees meer
13-06-2014

Tips voor een goede sollicitatiebrief en je cv

Tips voor een goede sollicitatiebrief en je cv. Een sollicitatiebrief is een verkoopbrief waarin je jezelf gaat verkopen. Bouw de brief op met de AIDA-formule.
Lees meer
13-06-2014

Online aan het werk

Internet biedt je tegenwoordig de meeste kans een baan te vinden. Er zijn talloze vacaturesites en veruit de meeste personeelsadvertenties worden op internet geplaatst: 81%! Vergelijk dat eens met het aantal in dag- en vakbladen: slechts 13% en 6%. Solliciteren via e-mail is heel normaal geworden. Informatie over het bedrijf waar je gaat solliciteren vind je ook via het net: elk zichzelf especterende organisatie heeft een of meer sites. En op de diverse webpagina’s met salarisschalen kun je zo zien wat reëel is om te vragen!
Lees meer
13-06-2014

Ik ben mezelf

Personal branding is een manier om het allerbeste uit jezelf te halen. Maar om een uniek en sterk merk te zijn, moet je jezelf eerst heel goed kennen en vooral ook laten kennen …
Lees meer
06-06-2014

De overheid moet zichzelf opnieuw uitvinden

Ik zeg het maar eerlijk: ik zit vol vooroordelen. Een daarvan is die over ambtenaren: een enkeling daargelaten zijn dat toch vooral initiatiefloze mensen die alleen maar regeltjes uitvoeren en zich niet druk maken over kosten en opbrengsten.
Lees meer
06-06-2014

Ik heb de baan die bij mij past!

Wij kennen allemaal wel een of meer mensen die zijn of haar baan kwijt is, of werkt bij een bedrijf dat het momenteel heel lastig heeft. En we realiseerden ons ook direct dat het iedereen kan overkomen. Je buurman, je vriend, je zus. Jezelf. Raar idee. Heel raar idee. Maar wel reëel.
Lees meer
05-06-2014

Ben jij al een merk?

Ons economisch model gaat de komende jaren onder invloed van de snelle globalisering en technocratisering van de samenleving volledig veranderen. Grote organisaties zijn niet langer de veilige, stabiele havens waar werk en inkomen voor jaren gegarandeerd zijn. Gewoon je werk doen is niet meer voldoende om succesvol te zijn. Daar is meer voor nodig.
Lees meer
02-06-2014

Benut je talenten en volg je hart

Ook zo jaloers op iemand die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt? En bewonder je mensen die  zich niet laten leiden door status en een hoog salaris en gewoon datgene doen waar ze voor staan en waar ze energie van krijgen? Zou je dit zelf ook niet willen? Maar hoe pak je dat aan?
Lees meer
02-06-2014

Kansrijke crisis: Hoe je problemen als keerpunt kunt gebruiken

Kansrijke crisis: Hoe je problemen als keerpunt kunt gebruiken
De kredietcrisis. Iedereen heeft er mee te maken en weet er wel wat over te zeggen. En helaas is het zelden positief. Toch staat in de Van Dale als tweede betekenis voor het woord 'crisis' wending of keerpunt. 
Lees meer
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij