• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Benut je talenten en volg je hart

Ook zo jaloers op iemand die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt? En bewonder je mensen die  zich niet laten leiden door status en een hoog salaris en gewoon datgene doen waar ze voor staan en waar ze energie van krijgen? Zou je dit zelf ook niet willen? Maar hoe pak je dat aan?

Axelle de Roy is loopbaancoach. Zij ontwikkelde samen met compagnon Madeleine Lomans Spelen met talenten, een spel waarmee je glashelder boven tafel krijgt wat je wensen zijn en welke sterke kanten je hebt. En vooral hoe je daarmee concreet aan de slag kunt.

Axelle de Roy: 'Belangrijk is dat je zo breed mogelijk inzet. Je kijkt in eerste instantie niet naar belemmeringen. Als je je daardoor laat leiden, raak je alle creativiteit kwijt. Ga ervan uit dat alles mogelijk is. Geld is geen probleem en opleiding laat je buiten beschouwing. De hele wereld ligt voor je open! Eerst ga je kijken: wat wil ik?  Pas als dat duidelijk is, kijk je verder hoe je het voor elkaar gaat krijgen.'

Werk dat bij je persoonlijkheid past
Werk moet je niet alleen leuk lijken, het moet ook bij je persoonlijkheid passen. Weten wie je bent, staat centraal in het boek Gezocht: Een baan die bij me past. In zijn voorwoord zegt Gerald M. Sturman: 'Om bevrediging uit je werk te kunnen putten, moet je werk doen dat je leuk vindt, in een prettige omgeving, samen met mensen die je graag mag. En dat begint met weten wie je bent en zijn wie je bent. Hoe beter je weet wie je bent, hoe groter de kans dat je je via je werk, je carrière en je keuzes zult kunnen uiten. En daardoor heb je een grotere de kans op een bevredigend leven, waarin je ook iets voor anderen kunt betekenen.'

De juiste keuzes maken in het leven wordt een stuk gemakkelijker als je je persoonlijkheid begrijpt. In Gezocht: Een baan die bij me past staan uitgebreide vragenlijsten, onder andere ontleend aan de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI). Als je die lijsten invult, ontdek je je eigen werkstijl, drijfveren, vaardigheden, waarden, innerlijke blokkades en verbeterpunten.

MBTI
De MBTI vindt haar oorsprong in de theorieën van de Zwitserse psycholoog Carl Jung. De Amerikaanse Isabel Briggs-Myers en Katharine Briggs bestudeerden zijn ideeën en werkten deze verder uit. Dat resulteerde in de Myers-Briggs Type Indicator, oftewel MBTI. De MBTI gaat uit van voorkeuren op vier gebieden: waar haal je je energie vandaan, hoe neem je waar, hoe beslis je en hoe leef je? Elk van die voorkeuren heeft een letter en die lettercombinatie geeft je persoonlijkheidstype aan.
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij