• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Dit kun je leren van de topvrouw van het jaar

Tijdens de verkiezing Topvrouw van het jaar 2017 mocht Annette Onrust, auteur van het boek 'Topvrouw in 7 stappen', een eerste exemplaar uitreiken aan de Young Talent winnares. In dit blog vat Annette de inspirerende avond samen in 3 tips en vertelt ze meer over haar nieuwe boek.

De topvrouw van het jaar verkiezing. Wat een prachtige gelegenheid om mijn boek te lanceren en uit te reiken aan de Young Talent van 2017! Het was allemaal nog even kantje boord of de postbode  de boeken wel op tijd zou bezorgen, maar de 50 boeken die ik zou signeren voor de jonge talenten kwamen werkelijk precies op tijd aan. Na een avondje flink doorwerken zaten de gouden strikken eromheen en waren ze klaar om uit te reiken aan de jonge talenten. Met uitgever Joke Carlier en marketing communicatie adviseur Tessa Hoenekamp van Uitgeverij Thema ging ik naar de Hallen in Amsterdam waar de uitreiking plaatsvond. Wat een sfeer! De prachtige wit gedekte tafels, de ballonnen en in het midden twee hele lange hoge tafels waar de jonge talenten plaats namen omringd door alle andere genodigden. Zoveel topvrouwen en vrouwelijk talent bij elkaar in één ruimte, zo veel kwaliteit, zo veel inspirerende vrouwen, dat is wel heel bijzonder.
 
Mijn boek mocht ik uitreiken aan Disa Jironet Loewe van Parket Amsterdam, zij werd verkozen tot  Young Talent en mocht de award in ontvangst nemen zowel als het eerste exemplaar van mijn boek. Wat is het mooi om mijn boek uit te reiken aan zo een talentvolle, ambitieuze dame die nu al een rolmodel is voor heel veel andere talenten. Ik hoop dat zij en alle andere genomineerde talenten in de toekomst een verschil kunnen maken voor de nieuwe generatie vrouwelijke leiders. Na de jonge talenten waren de topvrouwen aan de beurt. Die waren genomineerd vanwege hun ambitie, leiderschapsstijl, durf en lef. De jury koos uit de 3 genomineerden Ingrid de Graaf, directievoorzitter particulier bij Aegon, tot de topvrouw van 2017. Deze avond kwam ik een paar hele mooie uitspraken van haar tegen, naar aanleiding waarvan ik 3 tips heb geformuleerd die ik hier graag met je wil delen:
 
''Maak je eigen invloed niet te klein''
De gekozen topvrouw van 2017, Ingrid de Graaf, zegt hierover: ‘Je moet je eigen invloed als vrouw niet te klein maken. Ga voordat je de onderhandeling in gaat, niet met je zelf onderhandelen wat wel of niet zou kunnen, maar bespreek het gewoon en geef aan wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen’. Door heel duidelijk te zijn in wat zij nodig heeft, heeft zij bijvoorbeeld altijd een dag in de week vanaf huis kunnen werken.
 
''Blijf aan de top open naar de buitenwereld kijken''
Ingrid de Graaf zegt het als volgt: ‘Je moet ontzettend uitkijken als je aan de top zit dat je denkt dat het wereldbeeld wat zich vormt in de boardroom ook het echte wereldbeeld is. Het wordt gevaarlijk als mensen denken dat hun stukje samenleving representatief is voor de hele samenleving’.
 
''Kies de dingen die je interesse hebben''
‘Ik heb altijd gekozen voor de dingen die mijn interesse hadden en die ik leuk vond’. Ze heeft nooit bewust gekozen om aan de top te komen. Door steeds uitdagingen aan te gaan die in lijn lagen met haar interesses, kreeg ze steeds meer verantwoordelijkheid en dat bleek haar goed af te gaan. Zo kon ze zich steeds verder ontwikkelen.
 
In mijn boek ‘Topvrouw in 7 stappen’ kun je 7 interviews van topvrouwen lezen. Net als Ingrid de Graaf, inspirerende vrouwen, ieder met een andere achtergrond en ervaring en werkzaam in een andere branche. Vaak lijkt het heel lastig of onmogelijk om carrière te maken. Ik heb zeven praktische stappen geformuleerd als houvast om die stappen te gaan nemen.  Het zijn stappen die logisch op elkaar aansluiten, maar waar je op je eigen manier invulling aan kunt geven. Het is een persoonlijke weg die je volgt en in elk hoofdstuk stel ik je een aantal vragen met het doel je aan het denken te zetten over de weg die jij bewandelt.
 
Zelf kijk ik terug op een prachtige boek lancering en ik zie het als start van weer een heleboel andere  mooie dingen. In mijn boek laat ik in 7 praktische stappen zien hoe jij je ambitie waar kunt maken zodat wellicht in de toekomst een evenement als deze verkiezing niet meer nodig is omdat er voldoende topvrouwen zijn.
 
Annette Onrust is auteur van ‘Topvrouw in 7 stappen’ en expert in het begeleiden van vrouwen op weg naar de top. Ze heeft als trainer en coach al veel vrouwen begeleid bij het waarmaken van hun ambities. Daarnaast is ze oprichter van de RoundTable 4 Topvrouwen, een exclusief netwerk topvrouwen uit verschillende organisaties. 
 

 
Topvrouw in 7 stappen
Bestellen
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij