• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Ik ben mezelf

Personal branding is een manier om het allerbeste uit jezelf te halen. Maar om een uniek en sterk merk te zijn, moet je jezelf eerst heel goed kennen en vooral ook laten kennen …

Als ik jou bij iemand anders zou beschrijven, wat moet ik dan eigenlijk écht over jou vertellen? Wat is het eerste en allerbelangrijkste? Dat kan professioneel zijn, of privé, of een mix van die twee.
Het spel Brand New You helpt je (with a little help from your friends) op weg met je zoektocht naar het beste in jou.

Dat personal branding niet vrijblijvend is maar tegenwoordig eigenlijk een must, bewijzen Cees Harmsenen Rolf Rosenmöller in This is your wake-up call, een mooi vormgegeven boek over de noodzaak van het beste uit jezelf halen in barre (crisis)tijden.

We stellen auteur Cees Harmsen een paar vragen:

Wat is personal branding? Hoe leer ik dat?
CH: Personal branding is bewust gebruikmaken van de talenten en kwaliteiten die jou onderscheiden. Met je personal brand communiceer je waar je voor staat en wat je doet: jouw unieke waarde voor je werk. Je beïnvloedt daarmee op een professionele manier de wijze waarop anderen jou zien, je doet een belofte over wat mensen van jou mogen verwachten als jullie in de toekomst gaan samenwerken. Je kunt leren jezelf als een personal brand te manifesteren door te werken aan de drie O’s:
  • Onderzoek waar je talenten, passie en kwaliteiten liggen. Waar ben je goed in? Wat  geeft je plezier? Wat doet je hart sneller kloppen?
  • Ontwikkel je talenten en sterktes door er bewust gebruik van te maken in diverse leeromgevingen
  • Onderneem bewust en consistent actie in het opbouwen van een positief beeld bij anderen.
Wat levert het me op?
CH: De wereld zoals we die nu kennen, verandert in hoog tempo. Binnenkort staan miljoenen BRIC’ers (Brazilianen, Russen, Indiërs en Chinezen) aan de poorten van Europa te rammelen om onze afzetmarkt te betreden met hun kennis, diensten en producten. Omdat de moderne, mondiale economie een open systeem is van competitie en samenwerking, zul je om succesvol mee te kunnen blijven doen niet doorsnee moeten zijn maar juist moeten uitblinken.

Als je een oorspronkelijke ‘brand’ wil zijn, wat is dan het allereerste dat je af moet leren en/of nooit moet doen?
CH: Imiteren. Teveel mensen zingen liever de karaokeversie dan hun eigen lied. Dat is jammer, wat daarmee kom je nooit verder dan een slap aftreksel. De essentie van personal branding is authenticiteit en die moet je toch echt in en bij jezelf zoeken.
Een ander ‘taboe’ is veel lawaai maken.  Alsjeblieft geen oppervlakkig geschreeuw en oeverloos gebral, maar eigenheid en originaliteit. Dat is wat telt
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij