• Op werkdagen vr 23.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Ben jij hufterproof en doorsta je de hufterproef?

Johan Eikelboom is in het EO programma Hufterproef een experiment gestart waarbij hij hufterig gedrag in scene zet en kijkt hoe de Nederlander daarop reageert. Maar hoe voorkom je dat je zelf slachtoffer wordt van de hufter? Hoe word jij hufterproof?
 
Waaier hufterproofDe assertieve Nederlander
Nederlanders zijn de laatste jaren alsmaar assertiever geworden. Wij eisen onze rechten op, willen verklaringen en motieven horen, en zijn kritisch als het om gedragsregels gaat. Als we menen dat we benadeeld worden, hebben wij het hoogste woord. Maar een ander aanspreken op ongepast gedrag doen we liever niet, omdat we bang zijn om zelf slachtoffer te worden. En iemand op een goede manier aanspreken, zonder zelf je geduld te verliezen of agressief te worden, blijkt heel moeilijk – zo laat het programma Hufterproef ons zien.
 
Leider in het gesprek
Als je iemand aanspreekt op zijn gedrag is het essentieel dat je zorgt dat jij de leiding hebt en houdt in het gesprek. 'Ik zag dat je geld wegnam' is vele malen beter dan een vragende opmerking als 'Wat doe je nou?' of een beschuldiging als 'Je steelt'. Spreek vanuit jezelf en zeg wat je ziet. Benoem het gedrag. Zeg wat je ervan vindt en leef je in in de situatie. Geef argumenten om vervolgens om medewerking te vragen. Eventueel kun je zelfs een limiet stellen.
 
'Ik zie dat uw hond op de stoep heeft gepoept. Misschien bent u een zakje vergeten, maar ik vind het niet netjes de hondenpoep te laten liggen. Ik stel voor dat u het opruimt.'
 
Je laat die hufter toch niet winnen?
 
Meer tips om op een goede manier om te gaan met hufterig gedrag vind je in de waaier Hufterproof van Henk van den Muijsenberg.
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij