• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Revolutie is een opeenstapeling van evoluties

Janneke Schenning nam, als directeur van Schouten & Nelissen University, het initiatief om samen met twee collega’s uit de wetenschap, prof. dr. Robert-Jan Simons en dr. Tijs Besieux, de bewegingen, evoluties, binnen het Human Resource Development-domein in kaart te brengen. Dat resulteerde in het boek Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep.

“We wilden op zoek gaan naar eenheid in diversiteit, vanuit een kritische blik. Vanuit die inspiratie hebben we hoogleraren en praktijkexperts uit Nederland en België benaderd om samen met ons deze essentiële evoluties in kaart te brengen. Bijna veertig experts hebben als auteur bijgedragen aan dit boek. Vanuit hun eigen fascinatie en ervaring met bepaalde thema’s verbinden zij hun inzichten aan de praktijk”.

De ontwikkelingen op het gebied van Human Resources Development volgen elkaar in razend tempo op. Van individuele controle naar teamempowerment, van strakke taakomschrijvingen naar ‘job crafting’, van leiderschap naar volgerschap, van organisaties naar tribes, van klassikaal naar virtueel leren en nog veel meer. Het boek verleidt je om over de grenzen van je eigen organisatie, vakgebied of land heen te kijken. Waar bevind jij je in het speelveld? Wat kun je leren van anderen? Wat is bewezen effectief?

Drie invalshoeken vormen het kader van waaruit het boek is opgezet: ontwikkeling van het individu, van het team, en van de organisatie als geheel. De auteurs geven je tips & tricks om veranderingen in je voordeel te laten werken, op basis van 24 evoluties en een wetenschappelijke blik. Dit boek zorgt ervoor dat je de geschiedenis van de beweging kent, dat je weet waar we nu staan en wat dit betekent voor de toekomst. 

Of het nu gaat om leiderschap, het meten van het leren, duurzame inzetbaarheid, zelfsturing of tribe-denken, voortdurend wordt de verbinding gelegd tussen theorie en praktijk. Daardoor kun je als lezer op een onderbouwde manier de uitdagingen van morgen aangaan. Of je het nu in één keer uitleest of elke week een thema uitdiept, Mensenorganisaties biedt je vast en zeker verrijkende inzichten.

Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep
€ 42,50 | Gratis verzending
Janneke Schenning, Robert-Jan Simons en Tijs Besieux.

Klik hier om te bestellen
Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep
Bestellen
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij