• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Kun je een eekhoorn laten zwemmen?

De eeneiige drieling Erik, Stephen en Viktor Steijger zijn respectievelijk bedrijfseconoom, CMI-coach (gespecialiseerd in NLP, TA en systemisch werken) en master in General Management (MGM). Erik is commercieel directeur bij Tetra Pak. Stephen en Viktor zijn oprichters en managers van Optimaal Talent B.V (www.optimaal-talent.nl) dat al jaren trainingen in talentmanagement
verzorgt. In gesprek over talentmanagement:

"Kun je een eekhoorn leren zwemmen of een eend leren hardlopen? Met een fabel vol met dit soort metaforen start ons boek over talentmanagement. Beeldender kunnen we het niet uitleggen. Iedereen antwoordt natuurlijk met een volmondig ‘nee’. Maar als dat kennelijk zo logisch is, waarom blijven veel managers dan toch zo krampachtig proberen mensen dingen te laten doen waar ze niet goed in zijn?

In Your company’s got talent laten we zien dat dit een uitzichtloze weg is. Ons boek gaat over talentmanagement in de letterlijke zin van het woord: het beste halen uit de talenten van werknemers. De dingen waar ze goed in zijn dus, en nog veel beter in kunnen worden.

Hoe kun jij als leidinggevende het talent(potentieel) van je medewerkers zo goed mogelijk benutten? Daarvoor moet je volgens ons drie sleutelfactoren met elkaar combineren: talent, motivatie en omgeving. In dit boek vertellen wij je hoe jij deze voorwaarden schept.

In het hele boek gaan we uit van een leidend principe: het KNOP-model: K (kennis & kunde) + N (nut en motivatie) + O (omgeving & omstandigheden) = P (prestatie & resultaat) waarmee we
je leren hoe je als leidinggevende jouw mensen tot buitengewone prestaties kunt aanzetten. Deze woelige tijd is gebaat bij een nieuwe generatie managers: managers 2011+. Waaraan je de ‘dienende talentmanager’ 2011+ herkent? Aan de mensen om hen heen: die groeien!"

Marcel van Bijnen, Algemeen Directeur van de Drechtsteden: `Na het lezen van dit boek laat talentmanagement je nooit meer los. Dat garandeer ik! Je bent voor altijd geraakt en gaat in je eigen omgeving met meer bagage én ideeën op jacht naar talent.`

Wil jij ook weten hoe je talent in goede banen leidt? Lees dan Your company’s got talent

 
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij