• Op werkdagen vóór 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven €20,-
Terug naar het overzicht

Vader of leidinggevende van het team…..Joost mag het weten…..

Roel van Gestel, directeur van Uitgeverij Thema, is naast leidinggevende vader van 2 kinderen. Hij vergelijkt in dit blog de coachende rol die hij heeft binnen het ‘thuis-team’ en het team van Thema. Ondanks de verschillen tussen de teams concludeert hij voor beide teams één belangrijk ingrediënt voor een goede samenwerking.

Op Vaderdag realiseer ik me dat mijn rol in ons gezin door de jaren heen veranderd is. Want iedere fase in het leven vraagt een andere aanpak. Of is de aanpak hetzelfde en de behoefte anders? Ik denk het laatste. De behoefte in deze fase vraagt van mij dat ik een teamcoach ben voor ons gezin. Joost mag het weten hoe ik deze rol goed volbreng.

Als leidinggevende binnen het team van Uitgeverij Thema wil ik de voorwaarde creëren voor een zo goed mogelijke samenwerking. Met zes collega’s een sterk geheel vormen. Krachten bundelen en soms juist niet. Vanuit het boek Hoe coach ik mijn team van Joost Crasborn heb ik mij gerealiseerd dat het coachen van mijn team complex en simpel tegelijk is. Complex door de combinatie van gezamenlijke doelen, persoonlijke overtuigingen en tegenstelingen. Simpel door samen de problemen onderweg op te lossen vanuit eigen verantwoordelijkheid, gedeelde opvattingen en eerlijke communicatie naar elkaar. Met vanuit het boek van Joost voor iedere hoe een doe. Joost mag het dus echt weten. Het wordt heerlijk praktisch en haalbaar voor iedereen.

En heb ik daar alleen iets aan tijdens mijn werk of ook in mijn rol binnen ons gezin? Loslaten en vertrouwen wordt makkelijker naarmate de kinderen ouder worden maar toch blijft het lastig. En hebben we met het gezin een gemeenschappelijk doel of opdracht? Zorgen voor elkaar is het eerste wat in mij opkomt, maar echt een afspraak hebben we daar niet over. Hoe gaan we daar dan mee om Joost? Dus op zoek naar de hoe’s in het boek. Kort samengevat: voor het gezin lijken mij de volgende hoe’s cruciaal: hoe de kracht van wij centraal stellen, hoe effectief communiceren, hoe de kracht van verschillen gebruiken, hoe het simpel houden en hoe werken aan vertrouwen. Daar zit voor mij de sleutel voor een goede samenwerking in welk team dan ook. En hoe werk je aan vertrouwen, Joost? Jawel, ook daar vind ik het antwoord! Het begint met vertrouwen in jezelf. Vanuit zelfvertrouwen durf je veel aan je team toe te vertrouwen zonder te willen controleren en beheersen. Zo ervaar ik het ook. Op het werk, maar zeker ook als vader. Ik hoop dat deze wijsheid het wint van de angst om los te laten……
Hoe coach ik mijn team
Bestellen
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij