• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Wat zijn jouw tijdvreters?

Door inzicht te hebben in wat jou veel tijd kost op een dag, kun je tijd besparen. Kijk maar eens in de onderstaande tabel en geef aan of deze tijdvreters ook jouw effectiviteit belemmeren!
 
Tijdvreter Tijdspaarder
Ik besteed te veel tijd aan mensen die blijven plakken. Wees assertiever. Zeg: ‘Ik wil niet vervelend doen, maar ik moet weer eens even aan het werk.’
Ik ben gemakkelijk afgeleid en heb niet genoeg zelfdiscipline. Maak een werkplan en houd u daar aan. Beloon uzelf als het lukt.
Ik word voortdurend onderbroken door collega’s/vrienden/kinderen. Geef duidelijk aan wanneer u niet gestoord wilt worden. Bouw uren in waarin u rustig kunt werken en zorg dat anderen die periodes respecteren.
Ik neem te veel werk op me. Leer om beleefd maar beslist ‘nee’  te zeggen. Assertief betekent niet meer dan: beleefd maar beslist.
Ik heb te weinig tijd. Ik heb altijd haast en ben altijd te laat.  Denk goed na over wat u moet doen  en hoe lang dat gaat duren. Tel daar 20% bij op als uitlooptijd.
Ik raak in paniek en probeer alles tegelijk te doen. Stel prioriteiten! Neem vijf minuten om even rustig uit te zoeken welke klussen gedaan moeten worden en wat nog wel even kan blijven liggen. Begin bovenaan de lijst en werk door naar onderen.
Ik ben uren kwijt met papieren en dossiers zoeken.  Schep orde. Lees de paragraaf over archivering nog eens door en pas uw aanpak aan.

Wil je meer weten over timemanagement?  Lees dan
Geen tijd?
De tijd van je leven
 
 
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij