• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Leiderschap 2010+

De traditionele powermanager is aan vervanging toe. Nederland wil leidinggevenden die hun mensen vertrouwen en energie geven. De ideale manager heeft een ethische visie, stimuleert en faciliteert zijn medewerkers en laat zo talenten groeien en bloeien. Wat zou het mooi zijn als elke manager een talentmanager wordt.

Dit stellen de drie bevlogen broers, en bovendien eeneiige drieling, Viktor, Erik en Stephen Steijger in hun boek Your company’s got talent. Viktor Steijger, medeoprichter en managing partner van Optimaal Talent B.V. aan het woord:

‘Er is behoefte aan nieuw leiderschap simpelweg omdat deze tijd er om vraagt. Je kunt in de huidige tijd niet meer op de oude manier leidinggeven aan een nieuw soort medewerkers. Het werk is de laatste jaren enorm veranderd. Medewerkers moeten meer met hun hoofd werken, hebben een betere opleiding gehad en verdienen dus een andere aansturing. Niet langer de powermanager die krachtig leidinggeeft, commandeert en controleert. Maar iemand die medewerkers meer ruimte geeft voor wat en hoe ze dingen doen.

De stijl van leidinggeven moet veranderen én de leidinggevende zelf. Mensen hebben daar behoefte aan, dat blijkt uit onderzoek. Veel mensen geven aan dat ze hun sterke punten niet kunnen inzetten of zich kunnen doorontwikkelen.

Je herkent leiders die mensgericht zijn aan de mensen om hen heen: die groeien. Wanneer mensen in hun kracht zitten en op de juiste plaats binnen het bedrijf, dient dat ook de maatschappij. Als mensen groeien en onder-nemen met hun talenten, groeit het hele bedrijf, en daarna het hele land. Denk je eens in hoeveel het BNP zou stijgen als iedere werkende Nederlander 10% meer rendement uit zijn eigen potentieel zou halen!’

Meer weten? Lees dan ook:
Gras groeit sneller door eraan te trekken
Competenties in kaart
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij