• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

De boekentip van Joost Crasborn

Welk boek heeft jouw auteurs geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven? In deze blogreeks ontdek je het! Aan het woord is Joost Crasborn, auteur van verschillende boeken over coachen en leidinggeven. Welk boek ligt op zijn nachtkastje?

Joost, welk boek raad jij aan?

Oplossingsgericht coachen van Insoo Kim Berg en Peter Szabo.”

Waarom heb je dit boek gekozen?
“Vanuit een heldere visie worden praktische handvatten gegeven om mensen in hun kracht te zetten. Oplossingsgericht werken is inmiddels een zeer erkende methodiek die zijn waarde niet alleen in de literatuur heeft bewezen, maar zeker ook in de praktijk. Insoo Kim Berg, de co-auteur, is één van de grondleggers van deze oplossingsgerichte benadering.”

Wat in dit boek heeft jou geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven?
“Signaleren en werken met wat er wel is aan successen, mogelijkheden, ambities en krachten. Wat mij betreft dé grondhouding van iedere coach en, nog mooier, van ieder mens. Immers genereert het energie en kracht om in beweging te blijven. En te doen wat er voor jou toe doet, waardoor jij het verschil maakt voor jezelf en anderen.

Vervolgens gaat het in deze theorie vooral om samen onderzoeken, experimenteren en daarvan leren. Vanuit dit actieve gezamenlijke proces ontstaan vanzelf de antwoorden en oplossingen. Dit verlangt vertrouwen en moed om samen aan te gaan, te vallen, op te staan en door te gaan.”

Wie beveel je dit boek aan?
“Iedereen die zichzelf of een ander meer in zijn kracht wil zetten. Vanzelfsprekend dient het in de kast van iedere coach te staan. PS. als je dit boek dan toch bestelt, bekijk dan ook het goed theoretisch onderbouwde boek Oplossingsgericht denken van Paul Jackson en Mark McKergow.”

Benieuwd naar ‘Oplossingsgericht coachen’?
Uniek aan dit boek is dat niet het probleem, maar de oplossing als vertrekpunt wordt genomen. Hierdoor kun je coachen met snel resultaat.

 
Joost CrasbornOver Joost
Joost Crasborn werkt als coach en trainer vanuit zijn bedrijf CrasbornCoaching. Naast individuele en groepscoachingstrajecten ligt zijn focus op coachings- en leiderschapstrainingen. Hij is bestsellerauteur van onder andere het Hoe-boek voor de coach

 
Oplossingsgericht coachen
Bestellen
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij