• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Deelnemer aan het woord

Anke Biesmans

Voor het zesde jaar op rij organiseert Uitgeverij Thema, in samenwerking met Schouten & Nelissen,
de Dag van de Trainer. Hét evenement voor trainers, coaches en andere professionele begeleiders. Wij spraken met Anke Biesmans, Schoolleider en Facilitator Human Dynamics bij St. Prodas, en vroegen naar haar ervaringen.

1. Met welk doel heb je de Dag van de Trainer bezocht?
Mezelf te laten inspireren door mensen uit de praktijk. Vooral door de sprekers, die me ieder jaar weer op het puntje van mijn stoel laten zitten. Ik heb DvdT vaker bezocht en ik krijg er altijd veel tips. Ik vind het leuk om te horen hoe collega’s het doen. Wat is hun struggle? Hoe gaan zij met bepaalde zaken om?

2. Welke lezing of workshop is je het meest bijgebleven?
Ik ervaar de dag als een lopend buffet. Vind het eigenlijk teveel omop te noemen. Zo vond ik de workshop over Deep Democracy inspirerend, al was dat niet afgelopen jaar. Vorig jaar zetten de sprekers mij vooral aan tot nadenken; wat betekent authenticiteit voor mij? De filosofische insteek van Bas Haring en René ten Bos gaf daarbij dat ‘extra laagje’. Er zat een goede opbouw in het thema, wat voor steeds meer verdieping zorgde. Maar zo herinner ik me ook nog de Pecha Kucha’s van een andere keer. Die ultrakorte presentaties zetten mij in vlam!

3. Welke tips ben je daarna gaan toepassen in de praktijk?
Ik ben schoolleider en geef af en toe trainingen. Voor mij is elke tip welkom. Neem nou de workshop van Titia van der Ploeg. Haar actiekaarten kende ik al, maar de workshop over creatieve werkvormen gaf extra verdieping. Titia vertelde er ook heel enthousiast over. De workshop was laagdrempelig en daardoor voor mij opnieuw inspirerend!

4. Wie zou je de Dag van de Trainer aanbevelen en waarom?
De dag wordt voornamelijk bezocht door trainers, maar ik zou de dag zeker ook aanbevelen aan leidinggevenden. Veel thema’s zijn gericht op de trainer natuurlijk, maar je kunt het ook breder trekken.

5. Kun je in een paar worden de sfeer van de dag beschrijven?
Ook hier geldt weer: ‘inspirerend’! De dag is altijd uitstekend verzorgd en de locaties zijn goed gekozen. Ik steek er altijd wat van op, dus ‘praktische tools’ wil ik hier ook noemen. Maar alleen tools krijgen is niet genoeg. Ik krijg altijd wat nieuws te horen en de dag geeft mij telkens weer stof tot nadenken over mijzelf en mijn houding.

6. Wil je nog iets kwijt over deze dag?
De dag is zeker aan te raden voor iedereen die met mensen werkt. Je komt er rijker uit!

Dit artikel komt uit Thema Magazine - zomer 2016.

Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij