• Op werkdagen vr 23.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Een zonnige kijk op het leven hebben

De derde maandag van januari is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht dat een paar jaar geleden aan de hand van een wetenschappelijke formule, onder andere gebaseerd op het weer, onze schulden en algemene motivatie.

Op Blue Monday schijnen we ons het meest triest, depri of weemoedig te voelen omdat we ons realiseren dat het opnieuw niets is geworden met onze goede voornemens en omdat we teveel geld uitgegeven hebben met de feestdagen waardoor we nu op zwart zaad zitten terwijl de rekeningen nog steeds binnenstromen. Als je het zo bekijkt zou volgens diezelfde formule de vrijdag in juni, die het dichtst bij het begin van de zomer ligt met de vakantie voor de deur en extra vakantiegeld, de vrolijkste van het jaar zijn!

Maak jezelf  'negatief resistent'
Nu is het zo, dat als je alles van de sombere kant bekijkt, je de problemen over jezelf afroept. Als we maar vaak genoeg negatieve berichten lezen, horen en vertellen, worden we  vanzelf negatief. De enige manier om je ‘negatief-resistent’ te maken is door zelf mensen positief te ‘besmetten’ door een optimistische kijk op het leven te hebben.

Een optimistische levenshouding is voor iedereen mogelijk
Een optimistische levenshouding leidt tot een gezonder, gelukkiger en productiever leven. En dat is voor iedereen weggelegd. Onderzoek wijst namelijk uit dat onze opvoeding en aanleg maar voor twintig procent onze neiging tot optimisme of pessimisme bepalen. Dat maakt dat je nog tachtig procent over hebt om door een vrije en bewust positieve opstelling je eigen geluk en succes te bepalen. Je kunt niet altijd de gebeurtenissen en de omstandigheden veranderen, maar je kunt wél bepalen welke houding je daartegenover inneemt.

Albert Einstein had gelijk toen hij zei dat er twee manieren zijn om het leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is.

Wijsheden uit Optimisme als levenselixer
Het is niet belangrijk wat het lot met ons doet, maar wat wij met het lot doen.
Florence Nightingale

Er bestaat een deur waardoor het geluk of het noodlot naar binnen kan komen. Maar jij bent degene die de sleutel heeft.
Japans spreekwoord

Als je niet in jezelf gelooft, zal niemand het doen. Dat is de raad die je naar succes zal leiden.
John D. Rockefeller

 
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij