• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Test het product, Picture this!

We spreken met Espérance Blaauw over haar nieuwe product Picture this!

Picture This associatiekaarten1. Met welk doel heb je de associatiekaarten ingezet?
Tijdens de brainstormsessies die ik regelmatig leid, is het belangrijk dat deelnemers hun intuïtie volgen en ideeën met elkaar delen. Om de creatieve stroom van gedachten op gang te houden, gebruik ik verschillende middelen. Onlangs heb ik deze set associatiekaarten gebruikt in een brainstormsessie waar we werkten met meerdere subgroepen.

2. Heb je door het gebruik van de associatiekaarten je doel
behaald?

Absoluut! In verschillende rondes heb ik de associatiekaarten uitgedeeld bij subgroepjes. Het werkte precies zoals ik had bedoeld: er ontstonden allerlei nieuwe ideeën. En daar waar een groepje was ‘ingezakt’ qua energie kwam de ideeënstroom weer helemaal op gang.

3. Wa t is voor jou de toegevoegde waarde van de associatiekaarten?
Ik zie vooral de toevoegde waarde bij specifiek deze set. Het is relatief eenvoudig om beelden in te zetten tijdens brainstormsessies. Maar deze set gaat veel verder dan andere associatiekaarten. Het is een krachtige set, de beelden zijn meerdimensionaal: bij iedereen roepen de beelden op de kaarten andere associaties op. Daarnaast zijn de beelden helemaal van deze tijd.

4. Wie zou je deze nieuwe set associatiekaarten aanbevelen en waarom?
Voor iedereen waarbij het werk (zo nu en dan) vraagt om de inzet van intuïtie. Daarmee zijn de kaarten waardevol voor brainstormmoderators, maar ook voor conceptdenkers, trainers, managers en coaches. Ze lenen zich uitstekend voor groepssessies, maar zijn ook prima voor één-op-één gesprekken te gebruiken.

5. Kun je in een paar woorden het gebruiksgemak beschrijven?
Wat ik heel fijn vind, is dat je de set helemaal naar eigen inzicht kunt toepassen. Tegelijkertijd geeft de instructie inspirerende ideeën die je helpen nog meer uit de kaarten te halen. Daarnaast is de manier waarop de instructie is vormgegeven prettig intuïtief.

6. Wil je nog iets kwijt over dit product?
Ik heb de afgelopen jaren veel associatiekaarten gezien. Meestal vind ik ze wat saai en te sturend. Dat geldt zeer zeker niet voor deze set kaarten. Ik raad ze iedereen aan die een kwalitatieve verdiepingsslag wil maken en nog meer uit zijn of haar sessies wil halen.

Door: Barbara de Lange
Dit artikel werd gepubliceerd in Thema Magazine 18. Lees het magazine hier online.

Test hier Picture this!
 
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij