• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Assertiviteit = Opkomen voor jezelfOpkomen voor jezelf, duidelijk je grenzen aangeven en anderen aan durven spreken op hun gedrag. Assertiviteit is iets van alledag. Maar assertief zijn betekent niet onmiddellijk een grote mond opzetten als iets je niet aanstaat. Assertief zijn is opkomen voor jezelf, zonder de ander daarbij nodeloos te kwetsen. En dat daar nog veel mensen moeite mee hebben, blijkt wel uit de enorme belangstelling die er is voor de assertiviteitstrainingen die worden aangeboden en de boeken en artikelen die verschijnen over dit onderwerp.

Assertiviteit is een vaardigheid die te leren is en veel oplevert. Zelfvertrouwen, persoonlijke kracht en in elk geval minder stress. Niets is zo vervelend dan steeds weer te moeten denken ‘had ik maar dit gezegd of had ik maar dat gedaan …’

Aanraders
Boek hoe word ik assertiever
Al meer dan 37.000 exemplaren verkocht van Hoe word ik assertiever? Tijdens een vergadering niets durven zeggen... Werk accepteren waar je eigenlijk geen tijd voor hebt... Met een grote boog om conflictsituaties heenlopen… Recepties uit de weg gaan omdat je bang bent dat je niemand vindt om mee te praten… Dit gedrag kan het je in werksituaties knap lastig maken.

Assertiviteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen komen niet genoeg voor zichzelf op. Zij vinden het moeilijk anderen te laten weten wat zij denken, voelen en willen. Ze zijn bang die anderen te kwetsen. Maar tegelijkertijd doen ze zichzelf zo tekort.

Als je je assertief gedraagt, laat je je gedachten, wensen en gevoelens zien op een manier die de relatie met de ander niet in gevaar brengt. Het is echter niet gemakkelijk om je assertief te gedragen als je dat niet gewend bent. Je moet allerlei spannings- en vermijdingsdrempels over waar je tot voor kort veilig achter bleef staan. Maar als je eenmaal de eerste stappen hebt gezet, wordt het steeds makkelijker om assertiever te zijn en op te komen voor jezelf. Hoe word ik assertiever? helpt je over de eerste drempels.

Boek Ik ben d'r ook nog
Ik ben d'r ook nog
is hét boek voor beginnende en gevorderde trainers, met tests om je eigen praktijk te toetsen. Dit boek is geen zelfstudieboek voor mensen die zich assertiever willen opstellen, maar een handleiding waarin trainers en adviseurs een model vinden voor een praktische en doeltreffende behandeling van sociale angst.

Jan Schouten heeft Ik ben d'r ook nog zo geschreven dat je het op verschillende manieren kunt gebruiken. Voor beginnende trainers biedt het methodes en materiaal om zelf een assertiviteitstraining op te zetten. Voor de gevorderde trainer is dit boek een middel om de eigen praktijk te toetsen en te verrijken. Kortom, waardevolle achtergrondinformatie voor professionals. Verder kan het resultaat gemeten worden door middel van een test.
 
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij