• Op werkdagen vr 23.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

De kracht van ambitie

Ambitie heeft iets mannelijks. Of toch niet? Feit is echter wel dat het niet alleen door de heren komt dat vrouwen onzichtbaar zijn in de top van het politieke en bedrijfsleven.

De bekende Amerikaanse psychiater Anna Fels doet al jarenlang onderzoek naar dromen en ambities van vrouwen, en wat ze voor hen betekenen. Alle vrouwen die zij voor haar onderzoek interviewde, spraken allemaal vlot en openhartig over allerlei onderwerpen, van geld tot seks. Maar als het over hun ambities ging, werd het ineens moeilijk.

Fels heeft kunnen aantonen dat vrouwen van jongs af aan al op subtiele wijze door ouders, leerkrachten, docenten en leidinggevenden in hun ambities worden geremd. Het is een proces dat onbewust plaatsvindt, en dat maakt het juist zo lastig.

Traditioneel verwachtingspatroon
Maar Fels ontdekte nog meer. Het is niet alleen de omgeving die onbewust een traditioneel verwachtingspatroon van vrouwen heeft; vrouwen hebben dat ook van zichzelf! Om die reden hebben veel vrouwen ook een wat ingewikkelde relatie met het woord ambitie, omdat ze het interpreteren als iets streberigs, stars en eerzuchtigs.

Voor veel vrouwen is ambitie, alle emancipatiegolven ten spijt, nog steeds een eigenschap die ze eerder aan mannen toeschrijven dan aan zichzelf. In al hun (aangeleerde) bescheidenheid zijn vrouwen namelijk niet gewend om hardop uit te spreken wat ze werkelijk willen, laat staan hun wensen daadwerkelijk om te zetten in actie. En daar zit'm de kneep!

Verander met Mans genoeg! je wensen in werkelijkheid.
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij