• Op werkdagen vr 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Doe meer met je talenten!

Met het Grote Inspiratie Doeboek wilde ik een boek maken dat ik zelf zou willen hebben om te werken aan mijn ontwikkeling en plezier in werk en leven. Ik was op dat moment (2009) zelf op zoek naar nieuwe inspiratie in mijn werk en zocht naar manieren om in kaart te brengen hoe ik meer kon doen met mijn talenten.

In deze zoektocht bedacht ik het Grote Inspiratie Doeboek. Methodisch vernieuwend, maar tegelijk luchtig, creatief en positief. Het maken van dit boek was voor mij de mogelijkheid om mijn eigen passies en talenten in te zetten. Hoe? Door de 4 stappen uit het boek te volgen:

1. Inspiratieonderzoek
Het begint allemaal met inspiratie opdoen en ideeën krijgen. Wat inspireert jou en waar word je vrolijk van? In het boek onderzoek je dit online en in real life!

2. Wild plan maken
Wat je inspireert zegt vervolgens ook weer veel over waar je energie van krijgt en vaak heeft het ook te maken met je talenten. Als tweede stap maak je daarom een Wild plan. Dit is een plan waarin je beschrijft wat je zou willen doen als alles zou kunnen. Daarvoor helpt het als je weet wat je inspireert, waar je energie van krijgt of zelfs van ‘in de flow’ raakt. Een oefening die daarbij helpt gaat over Flowmomenten: Wanneer had jij zo’n piekmoment? Wat maakte het zo leuk en wat ging je goed af?

3. Realiteitstoets
Om het Wilde plan realistisch en haalbaar te maken, breng je als derde stap je talenten systematisch in kaart. Vraag bijvoorbeeld eens aan vrienden of collega’s wat zij jouw talenten vinden. Dat levert vast verrassende inzichten en misschien wel ‘verborgen talenten’ op!

4. Actieplan & to do list
Hoe ga je je talenten nu in actie brengen? Je maakt hiervoor in het Inspiratie Doeboek een actieplan met uitgewerkte to do list. Hoe concreter hoe beter! Tip: Gebruik hiervoor de 8-8-8 regel en beschrijf wat je de eerste 8 weken, de eerste 8 dagen en de eerste 8 uren al kunt doen. Daarmee maak je het concreet en werkbaar.

Het Grote Inspiratie Doeboek werd een succes. Super om te zien dat zoveel mensen het boek hebben gevonden. Nu is dat alweer een flink aantal jaren geleden en inmiddels was ook ik weer toe aan wat nieuwe inspiratie. Ik dacht: laat ik het Grote Inspiratie Doeboek weer eens oppakken! Ik ging in het boek aan de slag en kreeg meteen zin om weer zo’n boek te maken. De tijd was er bovendien rijp voor want er komen bijna dagelijks nieuwe onderzoeksresultaten en inzichten uit de hoek van de Positieve Psychologie die de waarde van talentgericht werken en werkgeluk ondersteunen.

Allemaal nieuwe handvatten en methodes die ik prima in een nieuwe versie van het boek kon verwerken. Ik heb mijn talenten dus weer volop kunnen inzetten en presenteer jullie met trots het Nieuwe Grote Inspiratie Doeboek!

Gerdy Geersing
o.a. auteur van het Nieuwe Grote Inspiratie Doeboek
Het grote Inspiratie Doeboek
Bestellen
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij