• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

En nu ik!

We leven in een maatschappij waarin het lijkt dat wie het hardst roept, het eerst aan de beurt is. Maar assertief zijn betekent niet onmiddellijk een grote mond op zetten als iets je niet aanstaat. Assertief zijn betekent wel: opkomen voor jezelf, zonder de ander daarbij nodeloos te kwetsen.

Assertief zijn levert je veel op: zelfvertrouwen, persoonlijke kracht en in elk geval minder stress. Niets is zo vervelend dan steeds weer te moeten denken ‘had ik dit maar gezegd of had ik dat maar gedaan …’.

En nu ik is een mini assertiviteitscursus voor mensen die niet genoeg voor zichzelf opkomen. Een  waaier met checklists waarin je kunt lezen hoe het zit met je rechten, wat je tegen negatieve gedachten kunt doen en hoe je ‘nee’ zegt tegen allerlei verzoeken en smeekbedes.

Assertieve rechten
Je hebt het recht om:
 • met respect te worden bejegend
 • vragen te stellen
 • je eigen beslissingen te nemen
 • uit te leggen hoe je je voelt
 • je mening te uiten
 • nee te zeggen
 • fouten te maken
 • van gedachten te veranderen
 • het te zeggen als je iets niet begrijpt
Een verzoek doen
 • Vraag wat je wilt, geef geen bevel en geen verwijt.
 • Praat vanuit jezelf, haal er geen anderen bij.
 • Spreek in de ik-vorm.
 • Oordeel of moraliseer niet.
 • Geef concreet aan wat je wilt.
 • Wees duidelijk en rechtstreeks.
 • Vermijd ‘Ik kan niet’ ‘ik moet’, ‘ik mag niet’. Gebruik in plaats daarvan ‘ik wil’ en ‘ik vind’.
 • Kies een goed moment.
 • Ga eventueel op het antwoord in.
 • Respecteer een assertief ‘nee’.
Uit de waaier: En nu ik
 
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij