• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Goed voor de groep

Trainen is een spannend vak. Zelfs als je jaren ervaring hebt, kan het gebeuren dat een training inzakt zonder dat je precies weet waarom. Vaak ben je zelf de oorzaak: je zit jezelf in de weg. Voor zulke momenten schreef Karin de Galan Goed voor de groep, het eerste zelfhulpboek voor trainers.

Goed voor de groep is anders dan je vorige boeken.
Ja, dat klopt. Mijn vorige boeken gingen over didactiek en groepsprocessen. Dit boek gaat over de persoon van de trainer. Wat gaat er ‘mis’ in jezelf, waardoor je niet lekker traint? Ik weet uit ervaring dat trainen een lastig vak blijft, ook als je het goed beheerst. De keren dat je onzeker wordt van een groep die maar niet op gang komt, een deelnemer die het bloed onder je nagels vandaan haalt, piekeren na een mislukte training. Zulke situaties raken je als persoon en brengen je uit je evenwicht - daarover gaat dit boek.
 
Waarom heb je het geschreven?
Er zijn genoeg boeken over psychologische processen, maar ik zocht iets dat gaat over onze praktijk. Over het 'brak ik maar een been, want dan was ik er vanaf'-gevoel. Of over de momenten dat je voor de groep zit en iéts moet doen, maar je hebt geen idee wát. Zo’n boek was er nog niet en daarom heb ik het maar zelf geschreven.
 
De ondertitel is 'het eerste zelfhulpboek voor trainers'. Hoe bedoel je dat?
De ondertitel is met een knipoog. Goed voor de groep is geen zelfhulpboek in de zin van 'volg deze zeven stappen en word gelukkig/slank/rookvrij'. Toch dekt de titel de lading, want ik beschrijf niet alleen hoe je jezelf in de weg kunt zitten, ik geef ook praktische tips om terug te komen in je professionele rol.
 
Heb je er zelf al wat aan gehad?
Ja, al een paar keer. Zo was een deelnemer onlangs heel boos op me vanwege iets wat ik gezegd had. Andere deelnemers reageerden ook en ik raakte in verwarring. Ik moest iets zeggen, maar had geen idee wat. Opeens herkende ik de situatie: 'Dit is de freeze!' En meteen dacht ik: 'In mijn boek staat dat ik moet bewegen!' Ik stond op, liep een rondje en binnen vijf passen wist ik wat ik wilde zeggen. Vanaf dat moment zat ik weer goed in mijn rol.

Goed voor de groep
Karin de Galan
€ 24,95
ISBN 978 90 5871 636 1
 
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij