• Op werkdagen vr 23.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Zo pak je iedereen in!

Sommige mensen hebben 'het' van nature, zo lijkt het. Die persoonlijke uitstraling, flair of X-factor. Ze weten de aandacht naar zich toe te trekken en krijgen alles gedaan wat ze willen. Het lijkt misschien alsof het hen komt aanwaaien. Maar geloof ons, deze mensen werken hard aan zichzelf. Hoe? Met deze tips maak je een indrukwekkende start:

1. Ken jezelf
Het begint met inzicht in jezelf: jouw talenten, waarden en – soms belemmerende – gedachtenpatronen. Kijk naar wat je al in huis hebt en welke vaardigheden je nog verder zou kunnen ontwikkelen. Je bent goed zoals je bent, maar je wordt nog beter als je jezelf hier en daar een beetje oppoetst.

2. Besteed aandacht aan de binnen-, buiten- en overkant
Je uiterlijk is slechts een deel van hoe je overkomt. Net zo belangrijk zijn je gedrag, houding en hoe je je voelt. Jouw uitstraling wordt bepaald door:
  • De binnenkant: je mindset, gedachten, waarden en drijfveren
  • De buitenkant: communicatie, lichaamstaal, uiterlijk en kleding
  • De overkant: het beïnvloeden van het effect dat je op de ander hebt
3. Wees authentiek maar ken je grenzen
Kijk goed naar de kledingcultuur waar je in terecht komt, en eer ‘m. Die is immers onlosmakelijk verbonden met de algehele cultuur. Het is een groot verschil of een bedrijf betrouwbaarheid en degelijkheid wil uitstralen óf creativiteit en innovatie. In het eerste geval krijg je met een formele dresscode te maken, in het tweede geval kan je met je opvallende outfit goed terecht. Vermijd het ‘uniform’ en zorg dat je altijd iets authentieks uitstraalt. Maar hoe authentiek ook, sommige dingen kunnen écht niet. Met een naveltruitje, petje of diep decolleté trek je wel de aandacht, maar sla je de plank goed mis.

4. Train je X-factor! Eigenlijk zit het in iedereen, die persoonlijke uitstraling. Je moet ‘m alleen naar boven zien te halen. Dat doe je door te trainen. Ga daarbij uit van je mogelijkheden en talenten en niet van je belemmeringen. Door je te focussen op wat je wél kan – en je kompas te richten op je ambities en verlangens – maak je een enorme positieve kracht los. En dat straalt direct af op je persoonlijke uitstraling. Wil je méér uit jezelf halen? Lees dan Zo pak je iedereen in! en bekijk hieronder een interview met auteurs Ellen Steffens en Estrella Meijs!

Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij