• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Yes, ik heb stress!

Verminder jouw stress door anders te denken
 
Je kunt geen krant, tijdschrift of blog meer openen of je leest erover: stress! Bijna altijd is de toon negatief. Je moet stress zo snel mogelijk van je afschudden of – beter nog – volledig voorkomen. Maar waarom eigenlijk? Iedereen ervaart stress. Het is een heel normaal fenomeen waar ook goede dingen uit voortkomen. Het ligt er maar net aan hoe je ermee omgaat. We dagen je uit om anders tegen stress aan te kijken!

 
Bij dieren onderscheiden we twee soorten stressverminderende acties: vluchten en aanvallen. Voor mensen geldt hetzelfde: we vermijden het probleem of gaan er juist op af. Maar, er is voor ons nog een derde manier om met stress om te gaan: anders denken!
 
Accepteer de realiteit
Een andere houding zorgt ervoor dat je stress anders ervaart. In plaats van stress te bekijken als iets waar je tegen moet vechten, kun je het ook als een gegeven zien. De realiteit waar je mee om moet gaan. Soms kun je situaties nu eenmaal niet veranderen, hoe graag je dat ook zou willen. Door je continu te ergeren of zorgen te maken, put je jezelf alleen maar uit. Het gevolg? Je bent uit vorm op het moment dat er wél kansen liggen waarmee je de situatie kunt verbeteren. Zonde!

Vervang ziekmakende gedachtes
Stress ontstaat door ziekmakende gedachtes. Hierdoor voel je je onrustig, boos of bang. Maar het goede nieuws is: het zijn enkel gedachtes. Door je ziekmakende gedachtes te vervangen door helpende gedachten, accepteer je de situatie, maak je jezelf rustig en neemt je stress af. Bijvoorbeeld:
 
Ziekmakende gedachte:        Het is belangrijk dat iedereen mij aardig vindt.
Helpende gedachte:               Wat ik ook doe, er zijn altijd mensen die me wel en die me niet aardig vinden. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar.
 
Aan de slag!
Het is niet makkelijk om ergens niet aan te denken. Wanneer ik je vraag om de komende twee minuten niet aan de Eiffeltoren te denken, denk je hier waarschijnlijk juist wel aan.
 
Anders denken moet je daarom oefenen. Dan word je er steeds beter in! Een goed begin: houd de komende weken rekening met het principe van ‘invulling’ door ons onderbewustzijn. Verander de volgende woorden in:
 
Ik moet…                   veranderen in             Ik heb besloten…
Ik zou moeten…                                            Ik wil…
Ik had moeten…                                            Ik ga…
Ik kan niet…                                                  Ik heb gekozen…
Ja, maar…                                                    Ja, en…
 
Je zult verbaasd zijn over de verandering die dit teweegbrengt!
 
Nieuwsgierig? Bestel nu het boek.

 
Enjoy your life F*ck the stress
Bestellen
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij