• Op werkdagen vr 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven 20,-
Terug naar het overzicht

Tim Batink @ Acceptance and Commitment Therapy (ACT) wereldcongres

Op het moment van schrijven van dit stuk ben ik in Berlijn, op het 13e Acceptance and Commitment Therapy (ACT) wereldcongres. Als ACT-onderzoeker aan de Universiteit Maastricht, heb ik het voorrecht om hier jaarlijks bij aanwezig te kunnen zijn en eigen onderzoek te presenteren.

Tim BatinkIk ben echter zeker niet alleen voor onderzoek naar dit congres gekomen. Naast onderzoeker, ben ik tevens behandelend psycholoog en gebruik ik ACT vanaf 2009 in de klinische praktijk. Op deze internationale congressen kun je niet alleen de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen tot je nemen, er is ook veel ruimte om jezelf als behandelaar verder te bekwamen in het toepassen van deze therapievorm onder begeleiding van de grondleggers zelf (Steven Hayes, Kelly Wilson & Kirk Strosahl). Dit jaar zijn er bijna 150 verschillende workshops en symposia te volgen.

Wat mij zo enthousiast maakt over ACT, is dat deze vorm van therapie zich niet blind staart op het verminderen van klachten – wat iemand niet in zijn leven wil - , maar ook aandacht geeft voor wat iemand wél wil doen met zijn leven. Je helpt cliënten met het ontwikkelen van praktische vaardigheden om om te gaan met lastige gedachten en gevoelens en geeft ze tools om weer actief te gaan investeren in zichzelf. Een positieve blik op gezondheid!

Time to Act boekVanuit dit enthousiasme heb ik samen met Gijs Jansen “Time to ACT! het basisboek voor professionals” geschreven. Persoonlijk hoogtepunt hierbij was het overhandigen van het boek aan Steven Hayes op het vorige ACT-congres in Minneapolis (hij is ook bereid geweest het voorwoord te schrijven). Om professionals meer handvatten te geven om ACT toe te passen in de praktijk, verzorg ik ook ACT-workshops en cursussen vanuit mijn eigen bedrijf, ACT in Actie. Op de website www.actinactie.nl staan 35 gratis ACT-oefeningen en metaforen, alsook 6 online vragenlijsten die je vrij kunt gebruiken in je eigen praktijk.

Zo, dan duik ik nu weer het congresgedruis in om de nieuwste technieken op te pikken, hopende jullie de 25e september ook te kunnen enthousiasmeren voor deze mooie therapievorm!

Tot dan! Grüßen aus Berlin (16-07-2015)
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij