• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Boven de lijn

4.5 1 5
 • Haal het beste uit jezelf en vergroot je succes
 • Bereik makkelijker je doelen en haal meer plezier uit je leven
19,95
 • Vóór 23.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Samenvatting

Het leven kent hoogte- en dieptepunten. Zelfs de meest succesvolle leiders en positief ingestelde personen lopen wel eens vast in hun werk, relaties of privéleven. Vaak zonder dat ze het weten, zijn ze ‘onder de lijn’ beland. Ze klagen, zijn ongelukkig en voelen zich slachtoffer van de situatie. De kunst is om in zo’n geval weer ‘boven de lijn’ te komen. Want dan ben je in je flow, voel je je vitaal en gaat het leven je gemakkelijk af.

Wie maken het verschil in deze wereld?

Mensen die boven de lijn zijn, maken het verschil in deze wereld. Ze zijn integer, authentiek, toegewijd en betrokken. Ze spreken waardering uit en nemen 100% verantwoordelijkheid voor hun gedrag en acties. Daardoor zijn ze persoonlijk én zakelijk succesvol. Dit boek helpt je om een inspirerende leider te zijn, een betere ondernemer of manager en een leuker mens.

Wat levert dit boek je op?

• Je wordt effectiever en efficiënter: je bereikt makkelijker je doelen en bespaart jezelf heel veel tijd.
• Je verbreedt je horizon en krijgt een heldere focus. Je ziet en pakt meer kansen, waardoor je resultaten en je rendement verbeteren.
• Je vergroot je EQ. Hierdoor heb je meer plezier in het leven en werk je succesvoller samen met anderen.

Haal het beste uit jezelf/je bedrijf

De sleutel tot succes ligt in jezelf. Hoe je omgaat met situaties en mensen die je leven beïnvloeden, bepaal je helemaal zelf. Wees die inspirerende leider of die fantastische collega. Zo haal je het beste uit jezelf en leid je je bedrijf naar nóg meer succes!
webinar met Berry Koeleman


Bekijk de gratis webinar met Berry Koeleman over Boven de lijn - klik hier

Video

Over de auteur

Berry Koeleman

Berry Koeleman is een ondernemer in hart en nieren. 
Bekijk alles van Berry Koeleman

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

Boven de lijn - een boek om verder mee te komen

|
Een heel praktisch boek welke handvatten geeft om een positieve(re) draai aan je leven en werk te geven. Eyeopeners over hoe je zelf in een bepaalde situatie staat, en hoe je met zo'n situatie kunt omgaan.
Een boek voor iedereen die soms het gevoel heeft geleefd te worden en soms vast te zitten in een situatie op werk of privé.
5 1 5

Inspirerend, biedt stof tot nadenken

|
Boven de lijn, op de lijn of onder de lijn, dat zijn de posities die in dit boek beschreven worden. Boven de lijn ben je in flow, gaat het leven je makkelijk af en voel je je vitaal. Hoe je dat doet legt de auteur uit in duidelijke stappen. Het boek is opgebouwd in 5 delen waarbij verschillende bekende theorien op een duidelijke wijze gekoppeld worden aan het verkrijgen van meer flow. Zo komt bijvoorbeeld de dramadriehoek, de piramide van Maslow en het stellen van doelen aan bod.

Het boek is zo opgebouwd dat je op de linkerpagina’s verklarende illustraties vind. Deze zijn steeds hetzelfde opgebouwd en geven inzicht in gedrag boven de lijn (flow) en onder de lijn (drama).

Het boek is prettig geschreven en leest makkelijk. Ik vind het een inspirerend boek doordat het eigen verhaal van de auteur mooi beschreven wordt. Hij laat je de vrijheid om je eigen keuze te maken en confronteert je al lezend met de concequenties van je keuze. Toch vind ik het geen boek om in één keer uit te lezen. Het is eerder een boek waar je even wat in opzoekt of stukjes leest die je op dat moment kunt gebruiken.

Het boek eindigt met een recept voor succes. Je passie volgen en luisteren naar je hart zijn het belangrijks van alles. En doen doen doen, actie ondernemen, ontdekken wat wel en niet werkt en leren van je fouten! Daarbij de vraag ‘hoe creeër ik een kans?’ in iedere situatie. Ik denk dat de auteur met het schrijven van dit boek deze ingrediënten zelf gebruikt heeft en het resultaat er mag zijn!...
Lees meer
4 1 5

Beter en sneller je doelen bereiken en je persoonlijk geluk vergroten

|
Dit boekje op het raakvlak van management en psychologie is bedoeld als hulpmiddel om persoonlijke vaardigheden te versterken, wat van belang kan zijn om effectief en efficiënt te werken. Een onderdeel daarvan is timemanagement. De auteur, een succesvol ondernemer, geeft tal van praktische tips om beter en sneller je doelen te bereiken en je persoonlijk geluk te vergroten. Daarbij wordt aandacht gegeven aan onderwerpen als zingeving, geestelijke gezondheid, het omgaan met problemen, de betekenis van de sociale omgeving, de issues die je als persoon vanuit de historie in je rugzak meeneemt. Het boekje is gericht op 'empowerment'. Zeker nuttig voor iedereen die wenst na te denken over het bereiken van zijn of haar persoonlijke doelen. De uitgave is netjes verzorgd. Het is populair en toegankelijk geschreven en dus geschikt voor een breed publiek.

Recensent: Mr. P.C. van Schelven...
Lees meer
4 1 5

Boven de lijn, een boek dat je doet groeien!

|
Boven de lijn, een boek dat je doet groeien!
‘Boven de lijn’ is een inspirerend boek dat je veel inzichten, vaardigheden en bovenal levensvreugde kan brengen. Berry Koeleman geeft steeds duidelijke uitleg en praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. Hierdoor zullen veel mensen hun voordeel met dit boek kunnen doen. Bij mensen met een depressie of veel tegenslag in het leven kan het boek echter in eerste instantie weerstand oproepen. Hen raad ik aan om eerst de hoofdstukken 10 en 18 goed te lezen. In deze hoofdstukken wordt namelijk ingegaan op de rol van erfelijkheid, omstandigheden en wat je kunt doen om een rugzak met narigheid uit het verleden minder zwaar te maken.

De lijn en haar driehoeken
Berry Koeleman gaat uit van een lijn: als je in een flow leeft, ben je boven de lijn. Als het echter niet goed met je gaat, ben je onder de lijn. In het denken van Berry Koeleman nemen hierbij de dramadriehoek en de winstdriehoek een belangrijke plaats in. De eerste driehoek gaat over hoe mensen met elkaar in een negatieve spiraal terechtkomen, de tweede driehoek over hoe een positieve spiraal ontstaat. Als oplettend lezer heeft u het waarschijnlijk al in de gaten: de dramadriehoek bevindt zich onder de lijn, de winstdriehoek boven de lijn. Praktisch als Berry Koeleman is, geeft hij veel aanwijzingen hoe je vanuit de dramadriehoek in de winstdriehoek kunt komen.

Keuze op de lijn
Berry Koeleman gaat er van uit dat de lijn onzichtbaar is. Op mij komt dit over alsof die lijn flinterdun is. Wanneer Berry Koeleman dan zegt: “Op de lijn heb je de keuze: breng je jezelf boven of onder de lijn?”, dan mis ik eigenlijk nog een keuze, namelijk het verstevigen van de lijn. Voor sommige mensen is het immers al heel wat om van onderaf die lijn te bereiken. Wanneer het hen dan lukt om de lijn te verstevigen, kan het dienen als vangnet. Berry Koeleman zal niet voor niks waarschuwen dat als je uit de flow valt, dat je moet uitkijken om niet automatisch door te schieten naar de onderkant van de lijn. Om je lijn te verstevigen kun je overigens heel goed gebruik maken van de vele inzichten en oefeningen die Berry Koeleman biedt.

Praktisch
Het boek van Berry Koeleman zit praktisch in elkaar: de inhoudsopgave is erg duidelijk, de teksten zijn helder geschreven met passende praktijkvoorbeelden en steeds wordt duidelijk samengevat wat de gevolgen zijn van onder en boven de lijn leven. Bovendien is de lay out overzichtelijk en bevat elke hoofdstuk goede reflectievragen. Voor het verwerken van deze vragen en de goede oefeningen die het boek biedt, kun je eigenlijk het beste een mooi schrift aanschaffen zodat je al je nieuwe inzichten goed kunt verwerken.
...
Lees meer
5 1 5

Super boek, een echte aanrader

|
Een echte aanrader voor iedereen die in een dipje zit.
5 1 5

Praktisch en positief geschreven

|
Ik heb dit boek met plezier en verbazing gelezen. Heel herkenbaar wat er allemaal instaat, het geeft een goed gevoel dat je niet de enige bent(wat je zelf vaak denkt...).
Tekst is onderbouwd met leuke voorbeelden.
Begin van het boek lijkt rommelig, maar naar mate je verder leest wen je aan de indeling met boven en onder de lijn woorden.
Praktische tips hoe je zaken het beste kunt aanpakken.
Ik hou het boek zeker als naslagwerk, nu weet ik het allemaal wel, maar de ervaring leert dat zaken snel afzakken en met het boek kun je het hoofdstuk erbij nemen met de tips/oefeningen....
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Berry Koeleman
 • ISBN9789058719843
 • UitvoeringPaperback
 • Gewicht567 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum19-03-2015
 • Afmetingen239 mm x 172 mm x 15 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes140

Vaak samen gekocht

Boven de lijn + PEP-Talk

Boven de lijn + PEP-Talk

Prijs voor beide 38,90

Anderen bekeken ook

Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij