• Nu besteld, dinsdag in huis
39,95

COMET voor negatief zelfbeeld

Handleiding voor therapeuten

9789036829267
Gratis verzending
EUR 39.95 9789036829267 39,95
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Dit boek is een handleiding voor COMET, een kortdurende bewezen effectieve behandelmethode voor zelfbeeldproblematiek. 

COMET voor negatief zelfbeeld is gebaseerd op de principes en uitgangspunten van Competitive Memory Training (COMET). De methode geeft goede behandelresultaten op verschillende probleemgebieden, waaronder negatief zelfbeeld. COMET kan gecombineerd worden met cognitieve gedragstherapie voor diverse andere problemen, zoals stemmingsproblemen, psychose, autisme, eetstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, of een angststoornis.

Deze 2e editie van dit veelgebruikte behandelprotocol COMET voor negatief zelfbeeld is volledig geactualiseerd. In deze nieuwe editie ligt de focus op de toepassing in de individuele therapie, daarnaast kan het ook voor behandeling in groepen gebruikt worden. 

De behandeling wordt stap voor stap beschreven. Daarbij wordt de praktijk uitvoerig geïllustreerd aan de hand van casuïstiek en videofragmenten van therapiesessies. 

Het behandelprotocol COMET voor negatief zelfbeeld bestaat uit een handleiding voor de therapeut en een werkboek voor de cliënt: Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen.

COMET voor negatief zelfbeeld is onderdeel van de reeks Protocollen voor de ggz. Elk deel geeft een stapsgewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de ggz is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.


Over de auteur

Kees Korrelboom (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Kees Korrelboom
ISBN 9789036829267
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Springer Media B.V.
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 12-05-2023
Aantal bladzijdes 12
Gewicht 250 gr
Afmeting 239 x 168 x 10 mm