• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
19,95 10,-
THEMA Tientjes Dagen

Lichter leven

Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Balans & Energie
  • Het einde van de eeuwige strijd met jezelf
  • Gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  • Leer bewuster om te gaan met eten en daarbij aardiger te worden voor jezelf
19,95 10,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.1/10

Samenvatting

Lichter leven boek

Iedere dag zien we in alles om ons heen de weergave van ‘perfectie’, het zogenaamde schoonheidsideaal.
Het geeft het beeld dat slank goed is en putjes of vetrollen slecht zijn. We krijgen dagelijks nieuwe rages voorgeschoteld die ervoor kunnen zorgen dat we het perfecte plaatje wél bereiken. Al die prikkels van buitenaf kunnen ertoe bijdragen dat we onszelf compleet verliezen.

Iedereen die ooit (langdurig) heeft geworsteld met zijn gewicht weet hoe ingewikkeld dit onderwerp is. Met roken of alcohol kun je helemaal stoppen, maar eten moet je iedere dag blijven doen. De relatie met eten is voor veel mensen een levenslange haat-liefdeverhouding. Een dagelijkse strijd die van invloed is op het plezier in je leven.

Hoogste tijd dus om die strijdbijl te begraven en te gaan voor een andere strategie. Eentje die duurzaam is en waarvan je naar alle waarschijnlijkheid ook nog een stuk gelukkiger wordt. Het alternatief voor strijden,
vluchten en vermijden is acceptatie, zelfcompassie, en het maken van bewuste, waardengerichte keuzes. Vaardigheden die iedereen kan leren.

Lichter leven: kijk anders naar je gewicht en je relatie met eten. Dit boek is dan ook geen handleiding om af te vallen. Het is wél een gids met handige tips en trucs om het leven te leiden dat je diep van binnen het
liefste zou willen. Ongeacht welk gewicht of welk (eet)gedrag daar dan ook bij hoort. Dit boek gaat over het omhelzen van wie je werkelijk bent, terwijl je onderweg bent naar wie je zou willen zijn.
Een luchtig en speels geschreven zelfhulpboek voor wie een moeizame relatie met eten heeft en bereid is eerlijk naar zichzelf te kijken. Goede aanvulling op bestaande literatuur over de psychologie achter (over)gewicht.
NBD Biblion

Over de auteur

Liselotte Delwel (Auteur)

Liselotte Delwel is gedragstherapeut, supervisor en opleider.
Bekijk alles van Liselotte Delwel

Specificaties

Auteur(s) Liselotte Delwel
ISBN 9789462722460
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Gewicht 285 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 14-08-2020
Afmeting 241 x 171 x 10 mm
Aantal bladzijdes 128

Anderen bekeken ook

Omarm jezelf
Gijs Jansen
14,95
Laat los
Gijs Jansen
17,95
Leef!
Gijs Jansen
17,95