• Op werkdagen vóór 21.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Wie wil je zijn?

4 1 5
 • Helpt beslissingen te nemen als je een echt dilemma hebt
 • Praktisch en toegankelijk boek over integriteit waarmee je zelf aan de slag kan, voor jezelf, je team of je organisatie
 • Voor iedereen die beseft dat wat je doet het verschil maakt tussen wie je bent en wie je wilt zijn
Paperback
19,95
 • Vóór 21.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-
E-book

Samenvatting

Regelmatig haalt het de kranten: de integriteitsproblematiek. Declaratieschandalen, omkoping, snoepreisjes, bizarre bonussen, vriendjespolitiek. Natuurlijk veroordelen we dat en zijn we ervan overtuigd dat het altijd ‘de anderen’ zijn die zo in de fout gaan. Dat zouden wij nooit doen. Maar is dat wel zo?

Hoe integer ben je?

Kun jij met de hand op je hart beweren dat je altijd en in alle situaties integer bent? Kun jij volmondig ‘nee’ zeggen op de volgende vragen:
• Roddel je mee met collega’s?
• Voer je die opdracht uit van je leidinggevende waar je totaal niet achterstaat?
• Pleeg je privételefoontjes tijdens werktijd en neem je weleens een pen mee?
• Vertel je een werknemer die een huis gaat kopen dat er een reorganisatie komt en haar baan op de tocht staat?

De juiste beslissing nemen

Er zijn eindeloos veel situaties waarin je keuzes moet maken. Relatief simpele beslissingen maar soms ook heel complexe besluiten, als er meerdere argumenten en betrokkenen in het spel zijn. Goed kiezen kan dan lastig zijn. En soms is het zo ingewikkeld dat er geen juiste oplossing voor je dilemma is. Houd je dan vast aan je principes, ongeacht de gevolgen?
 
Wie wil je zijn? Integer blijven, ook als het moeilijk wordt helpt je beslissingen te nemen wanneer je gevoel en verstand niet op één lijn liggen. En in situaties waar je niet uit komt omdat er simpelweg geen goed antwoord is. Je leert op een zorgvuldige manier nadenken over het dilemma en leert keuzes maken waar je echt achter staat. Je wordt daadkrachtiger en effectiever, krijgt een heldere focus, gaat jezelf meer waarderen en hebt minder last van schuld en andere vervelende emoties.

Video

Over de auteur

Wim Geerts

Na een loopbaan van techniek en management in de industrie, traint en coacht Wim Geerts sinds 2001 leidinggevenden en organisaties uit diverse sectoren. Sinds 2006 doet hij dat vanuit Schouten & Nelissen.
 
Bekijk alles van Wim Geerts

Annette de Vos-van Weel

Annette de Vos-van Weel heeft al vanaf het begin van haar carrière een grote interesse in het thema integriteit. 
Bekijk alles van Annette de Vos-van Weel

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

Een integer boek?

|
Toen ik deze recensie begon te schrijven had ik direct een dilemma. Ik ken de auteurs en ik kan hen straks vragen ook over mijn volgende boek een recensie te schrijven. Als dit verhaal nou positief is, bewijzen ze mij die dienst vast ook wel en bovendien blijven ze me aardig vinden.
Anderzijds heeft Wim, toen ik hem vertelde dat ik een recensie zou schrijven, mij nadrukkelijk gevraagd dan wel eerlijk te zijn, integer. Juist omdat we elkaar vrij goed kennen. Dat leidt bij mij bijna tot een druk: ik moet wel kritisch zijn, anders geloven ze me misschien niet en dat zullen ze niet waarderen.

Over dit soort dilemma's gaat dit boek. het leidt de lezer via een scala aan wijze uitspraken, diepe inzichten en
beproefde modellen langzaam maar zeker naar een methode om met allerlei lastige dilemma's om te gaan, zoals de vraag: ben ik eerlijk en ga ik daarmee tegen de groepsnormen in, of pas ik me aan. Wie in een organisatie werkt weet hoe lastig dit kan zijn. Het boek is een weegschaal. De auteurs doen geen morele uitspraken, ze leren je afwegen. Ze wijzen je de weg, zoals een goede coach dat doet. Dat past bij het thema van het boek, maar het maakt het tevens een beetje saai. Dat wordt versterkt door de vorm. De auteurs zijn de coach, die praat met Tess, een manager. Tess leert in het boek de methode toepassen. Ze is een ijverige leerling, een heel brave leerling ook. Als ze echt zou bestaan zou ik sceptisch zijn. Bestaan zulke mensen? Ik zou het graag willen, maar ik weet het niet.

Gek, ik ben het met de keuzes van Tess eens en toch krijg ik af en toe de neiging om haar wat stouts toe te wensen. 'Neem die coach eens op de hak Tess, test hem/haar eens op morele afwegingen.'
Het is voor mij een beetje veel van het goede, hoezeer ik ook achter de inhoud sta.
Maar! Wat ik ijzersterk vind is de rode draad door het boek: wie wil je zijn? De auteurs laten het volledig aan de lezer over om te bepalen wat integer handelen is en wat niet. In dat opzicht is dit boek zuiver tot op het bot. Wat mij betreft: een integer boek.

Bert van Dijk, trainer/schrijver/opleider van trainers....
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Wim Geerts, Annette de Vos-van Weel
 • ISBN9789462720596
 • UitvoeringPaperback
 • Gewicht455 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum19-04-2016
 • Afmetingen240 mm x 170 mm x 13 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema

Vaak samen gekocht

Wie wil je zijn? + Het grote boek over coachend leidinggeven

Wie wil je zijn? + Het grote boek over coachend leidinggeven

Prijs voor beide 49,90

Anderen bekeken ook

Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij