Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Waaiers
Buiten spelen

Buiten spelen

Jan van Loon, Sander Trooster Type: Waaier
ISBN: 9789058716712
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Jan van Loon
Auteur: Sander Trooster
Aantal pagina's: 59

Bekijk inkijkexemplaar
16,95 Voor 18:00 besteld, morgen in huis BestellenBuiten spelen Bestellen Buiten spelen Bestellen Plaats op verlanglijst
Zelf beoordelen » Recensie Buiten spelen
  • Samenvatting
  • Over de auteur
  • Lezersrecensies (0)
  • De buitenvariant op het succesvolle boek Warming-ups en energizers
  • Onmisbare en door handige ring uiterst praktische waaier voor outdoortrainers
  • Veertig in de praktijk geteste buitenoefeningen

Outdooroefeningen zijn bij uitstek geschikt om mensen te laten spelen. Even naar buiten, los van de veilige omgeving, de confrontatie aangaan met niet-alledaagse situaties, vraagstukken en materialen. Zo wordt buiten spelen buiten leren.

Actief leren
Buiten spelen
beschrijft ruim veertig buitenoefeningen waarmee je met een groep direct heel actie aan de slag kunt. Van oefeningen zonder aanvullend materiaal tot echte bouwopdrachten met palen en touwen. Ze scheppen de juiste voorwaarden om te leren, niet alleen over thema's als communicatie, leiderschap, creativiteit en probleemoplossing, maar ook over het opbouwen van vertrouwen, begrip en waardering voor onderlinge verschillen.

Aangevuld met inzichtelijke illustraties en toegelicht met praktische aanwijzingen behoort deze waaier tot de standaarduitrusting van iedereen die graag met groepen buiten speelt.

Informatie over doel, doelgroep en toepassingsmogelijkheden:

Doel
Buiten spelen wordt buiten leren. Met verschillende moeilijkheidsgraden, koppelingen met allerlei thema's, en praktische inleidingen over leren  heb je alles bij de hand om direct aan de slag te gaan.

Voor wie
Iedereen die graag met groepen werkt, praktisch en ervaringsgericht aan het werk wil, niet altijd in het lokaal wil blijven zitten en een handzaam maar compleet overzicht wil van mogelijkheden. Trainers, facilitators, moderators, adviseurs, …

Gebruik
De oefeningen zijn gekoppeld aan verschillende thema's  inclusief een aantal voorbeeldvragen voor de nabespreking. De 40 opdrachten worden stuk voor stuk uitgebreid beschreven: voorbereiding, benodigd materiaal, uitvoering, toepassing en varianten. Ieder op een kaartje. De kaartjes zijn ook los te maken en apart mee naar buiten te nemen.

Wat levert de waaier mij op?
Een schat aan oefeningen, inspiratie en enthousiasme om buiten te spelen en te leren, met praktische tips en de nodige theoretische achtergrond om goed beslagen ten ijs te komen en met veel plezier buiten te leren.
Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling