Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Boeken
De Corporate Tribe

De Corporate Tribe

Danielle Braun, Jitske Kramer Type: Hardback
ISBN: 9789462760363
Uitgeverij: Vakmedianet Management B.V.
Auteur: Danielle Braun
Auteur: Jitske Kramer
Aantal pagina's: 340
35,90 Voor 18:00 besteld, morgen in huis BestellenDe Corporate Tribe Bestellen De Corporate Tribe Bestellen Plaats op verlanglijst
De Corporate Tribe waardering De Corporate Tribe waardering De Corporate Tribe waardering De Corporate Tribe waardering De Corporate Tribe waardering (1 stemmen) Bekijk alle recensies
Zelf beoordelen » Recensie De Corporate Tribe
  • Samenvatting
  • Over de auteur
  • Lezersrecensies (1)
  • Managementboek van het jaar 2016!
  • Na het lezen van dit boek kijk je nooit meer hetzelfde naar organisaties
  • Met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen
  • Voor leiders, consultants, trainers, coaches, veranderaars die willen werken met de onderstroom van organisaties
Over organisatiecultuur wordt veel geschreven, gezucht en gesproken. Cultuur is van oudsher het aandachtsgebied van antropologen.

Met een nieuwe blik naar je organisatie kijken
De corporate antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen. Lezers van dit boek worden meegenomen op een reis langs verre vreemde volkeren. Om vervolgens met een andere, nieuwe blik te kijken naar de eigen organisatie.

Met je organisatiecultuur aan de slag
In zo'n dertig meeslepende verhalen wordt een andere blik op organiseren en organisaties gegeven. Exotisch, maar met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen. Door het lezen raak je prettig in de war én goed toegerust met een antropologische blik en een gereedschapskist om met de eigen organisatiecultuur of die van klanten aan de slag te gaan.

Samenwerken, leiden en veranderen
Danielle Braun en Jitske Kramer zijn corporate antropoloog. Zij beschouwen organisaties als tribes, structuren als verwantschapssystemen, leiders als chiefs, visie documenten als totempalen. De auteurs gaan op zoek naar de onderstroom van organisaties, de bezieling, de mogelijkheden voor natuurlijke transitie en de soms bizarre rituelen die maken dat samenwerken, leiden en veranderen lastig, maar zeker niet onmogelijk is. Wie dit boek leest, wordt een beetje antropoloog en kijkt nooit meer hetzelfde naar organisaties.

Voeding voor anders organiseren
De Corporate Tribe is een boek voor leiders, consultants, trainers, coaches, veranderaars die de geëigende modellen en scans voor cultuurverandering voorbij zijn. Die willen werken met de onderstroom van organisaties. Die voeding zoeken voor leiderschap en verandering in een nieuwe tijd. Die anders willen organiseren.

De antropologische verhalen in dit boek geven inzicht en praktische tools en modellen voor organiseren, veranderen en leiden van organisaties. We kijken de kunst af bij verre vreemde volken. Omdat we al lang weten hoe we moeten organiseren. We zijn het soms alleen even vergeten.

Review
"Niets heeft mij als schrijver en journalist meer geholpen dan mijn studie antropologie. Ik kan geen gebied bedenken dat niet baat zou hebben bij inzichten uit de antropologie. Dat Braun & Kramer die inzichten toegankelijk maken voor organisaties en hun leiders is hoognodig." - Joris Luyendijk

Bekijk ook de andere boeken van Thema auteur Jitske Kramer.

Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling