Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Boeken
De verborgen dimensie van leiderschap

De verborgen dimensie van leiderschap

Anouk Brack Type: Paperback
ISBN: 9789462720831
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Anouk Brack

Bekijk inkijkexemplaar
34,95 Voor 18:00 besteld, morgen in huis BestellenDe verborgen dimensie van leiderschap Bestellen De verborgen dimensie van leiderschap Bestellen Plaats op verlanglijst
De verborgen dimensie van leiderschap waardering De verborgen dimensie van leiderschap waardering De verborgen dimensie van leiderschap waardering De verborgen dimensie van leiderschap waardering De verborgen dimensie van leiderschap waardering (6 stemmen) Bekijk alle recensies
Zelf beoordelen » Recensie De verborgen dimensie van leiderschap
  • Samenvatting
  • Over de auteur
  • Lezersrecensies (6)
  • Voor liefhebbers van Reinventing Organisations van Frederic Laloux en The Leadership Circle van Anderson en Adams
  • Inclusief online ondersteuning bij de beoefening
  • Maak kennis met het boek De verborgen dimensie van leiderschap en download 2 bonushoofdstukken
Je kunt wel zeggen dat er momenteel een revolutie gaande is in organisatieland. De grenzen zijn voor veel mensen bereikt. Het oude rationele paradigma van resultaatgerichtheid, meetbaarheid en targets heeft geholpen maar is op veel plekken doorgeschoten. Steeds meer leiders volgen daarom de weg van hoofd én hart. Maar daarmee zijn we er nog niet.

Samenwerken van lichaam en geest
Er is meer nodig om als leider en als mens je potentieel volledig te benutten. Dat bereik je door lichaam en geest te laten samenwerken. Recent onderzoek uit de neurowetenschappen en de psychologie laat zien dat hoe we zitten en staan onze manier van denken, voelen en spreken beïnvloedt. Als het lichaam zo'n invloed heeft op hoe we functioneren, kunnen we het ook bewust inzetten om meer te bereiken met meer gemak.

Oefen en functioneer beter
In De verborgen dimensie van leiderschap volg je het pad van de zachtmoedige krijger. Deze methode is geworteld in mindfulness, oosterse vechtkunst, leadership embodiment en technieken uit de topsport. De praktische en krachtige oefeningen stemmen lichaam en geest op elkaar af en helpen je optimaal te functioneren, ook in uitdagende situaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je in het hier en nu binnen enkele seconden kunt herstellen van stress naar flow.

Met als resultaat
Het effect? Heldere communicatie, daadkrachtig leiderschap en constructieve samenwerking. Een leider die bereid is dit pad te volgen straalt kracht, verbinding en helderheid uit. Met als resultaat: meer zingeving, verfrissende besluitvormingsprocessen, minder management en meer ruimte voor werken vanuit je kracht.
Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling