Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Boeken
Deep Democracy

Deep Democracy

Jitske Kramer Type: Hardback
ISBN: 9789058719324
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Jitske Kramer
Aantal pagina's: 200

Bekijk inkijkexemplaar
24,95 Voor 18:00 besteld, morgen in huis BestellenDeep Democracy Bestellen Deep Democracy Bestellen Plaats op verlanglijst
Deep Democracy waardering Deep Democracy waardering Deep Democracy waardering Deep Democracy waardering Deep Democracy waardering (2 stemmen) Bekijk alle recensies
Zelf beoordelen » Recensie Deep Democracy
  • Samenvatting
  • Over de auteur
  • Lezersrecensies (2)
  • Dé nieuwe manier voor leidinggevenden om tot duurzame besluitvorming te komen
  • Zo voorkom je weerstand bij je werknemers
  • Een verrassend doeltreffende en praktijkgerichte methode waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit

Dit boek is geschreven voor mensen die conflicten willen oplossen, verschillen willen benutten, en vervolgens duurzame besluiten durven nemen. Die met elkaar en niet voor elkaar denken. Die samen vechten voor de hoogst haalbare oplossing. Dit kan met behulp van Deep Democracy, een besluitvormingsmethode die na de Apartheid is ontwikkeld in het Zuid-Afrikaanse bedrijfsleven en op dit moment in meer dan twintig landen wordt toegepast.

Deep Democracy:
... is geen oude wijn in nieuwe zakken. Het biedt een werkelijk andere manier van kijken naar groepsprocessen en een verrassend doeltreffende aanpak om deze zienswijze ook echt in de praktijk te brengen.

... gaat over besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen, waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. Tegenstellingen worden niet gezien als belemmering, maar vormen de start van een creatief proces.

... biedt praktische handvatten en technieken om met uitersten om te gaan. Niet vanuit de gedachte dat we dwarsliggers moeten manipuleren om zonder al te veel morren het genomen besluit te volgen. Maar vanuit de overtuiging dat krachtige besluiten ontstaan door de aanwezige diversiteit aan kennis, talenten, ervaringen en emoties te combineren.

... geeft handen en voeten aan termen als: verbindend leiderschap, co-creatie, participatief leiderschap, inclusie, 'nieuw organiseren' en sociale innovatie.

Lees hier het eerste hoofdstuk.

Lezersrecensie
Lees de uitgebreide recensie van Carla Raben over Deep Democracy
Lees de uitgebreide recensie van Anouk Folstar over Deep Democracy

Bekijk hier de bookchat met Jitske Kramer over Deep Democracy.
Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling