Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Boeken
Dit ben ik!

Dit ben ik!

Lieuwe Koopmans Type: Hardback
ISBN: 9789058716866
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Lieuwe Koopmans
Aantal pagina's: 128

Bekijk inkijkexemplaar
26,95 Voor 18:00 besteld, morgen in huis BestellenDit ben ik! Bestellen Dit ben ik! Bestellen Plaats op verlanglijst
Dit ben ik! waardering Dit ben ik! waardering Dit ben ik! waardering Dit ben ik! waardering Dit ben ik! waardering (1 stemmen) Bekijk alle recensies
Zelf beoordelen » Recensie Dit ben ik!
 • Samenvatting
 • Over de auteur
 • Lezersrecensies (1)
 • T.A. is een prachtige manier om inzicht te krijgen in je eigen werkelijkheid
 • Belangrijke inzichten voor (cliënten van) psychologen, councellors en coaches

We leven in een maatschappij waarin we denken dat levensgeluk maakbaar is. Op televisie kijken we naar programma’s over total make-overs en diëten, over opvoeden en financiële problemen. We hopen dat de experts van die programma’s onze problemen voor ons oplossen en dat we dan gelukkig worden. Op YouTube en Facebook laten we zien hoe bijzonder we zijn en wat voor fantastisch leven we hebben. Problemen zijn er niet en alles is mooi en fantastisch. Zo worden we de toneelspelers van ons eigen leven.

Maar wat blijft er van je over als je de mooie verhalen en de buitenkant eraf haalt? In Dit ben ik! ga je op zoek naar je ware ik. Het boek stelt vragen, geeft praktische voorbeelden en richting.  Lieuwe Koopmans gebruikt hiervoor de Transactionele Analyse, een persoonlijkheidstheorie en communicatiemodel ineen. De toegankelijke modellen en denkkaders maken complexe psychologische processen inzichtelijk en geven je handvatten voor persoonlijke en professionele groei. Een uniek boek waarmee je je zelfinzicht en zelfbewustzijn vergroot.

Lees de recensie op de site van de Ned. Vereniging van Transactionele Analyse

Inhoud Dit ben ik!:
 1. Levensenergie
 2. Hechting en ontwikkeling
 3. Egotoestanden
 4. In gesprek met de egotoestanden
 5. De Volwassen-egotoestand nader bekeken
 6. Script
 7. Onderdelen van Script
 8. Strooks
 9. Emoties
 10. Aan het werk met je scriptpatronen
 11. Vensters op de wereld
 12. Overdracht
 13. Spel
 14. Symbiose
Lees hier de recensie van Dit ben ik! van de Vlaamse TA vereniging VITA en de Nederlandse TA vereniging NVTA.
Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling