• E-book, direct leverbaar
39,99

Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten (E-book)

Met de methode Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie

9789036825948
E-book
EUR 39.99 9789036825948 39,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.3/10

Samenvatting

Dit boek leert therapeuten hoe zij traumagerichte cognitieve gedragstherapie (TG-CGT) kunnen toepassen bij de behandeling van kinderen met traumatische stressreacties, waaronder traumatische rouw. Het is gebaseerd op onderzoek van de auteurs en ander klinisch onderzoek. 

Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten is een herziene en geactualiseerde versie van de eerdere uitgave uit 2006. Nieuw in deze editie is onder andere een hoofdstuk met actueel onderzoek op het gebied van TG-CGT. Ook is een hoofdstuk toegevoegd over het toepassen van TG-CGT in groepsverband, en is het hoofdstuk over diagnostiek aangepast aan de nieuwe nomenclatuur van de DSM-5. Verder is de beschrijving van de behandeling van jongeren met een complex traumatisch verleden en complexe klinische symptomen uitgebreid. 

Net als in de oorspronkelijke editie bestaat het boek uit drie delen. Het eerste beschrijft het TG-CGT-model, het tweede en derde deel achtereenvolgens de traumagerichte en de rouwgerichte modules ervan. Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten bevat bijlagen met extra informatie voor kinderen, ouders en therapeuten. 

Judith A. Cohen is kinder- en jeugdpsychiater, medisch directeur van het Center for Traumatic Stress in Children and Adolescents en hoogleraar psychiatrie. Anthony P. Mannarino is directeur van het Center for Traumatic Stress in Children and Adolescents, en hoogleraar psychiatrie. Esther Deblinger, PhD, is hoogleraar psychiatrie en een van de directeuren van het CARES (Child Abuse Research Education and Service) Institute. 

Over de auteur

Judith A. Cohen (Auteur)

Anthony P. Mannarino (Auteur)

Esther Deblinger (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Judith A. Cohen, Anthony P. Mannarino, Esther Deblinger
ISBN 9789036825948
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Springer Media B.V.
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 12-07-2021
Aantal bladzijdes 401