• E-book, direct leverbaar
12,99

De gebroken ladder (E-book)

De invloed van ongelijkheid op ons denken en leven

9789000346721
E-book
EUR 12.99 9789000346721 12,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.1/10

Samenvatting

Financiële onzekerheid leidt tot irrationeel en roekeloos gedrag


 


Het verhaal van ongelijkheid is die van de sociale ladder. Wij kijken naar de mensen om ons heen om onze welvaart te bepalen. Een arme Amerikaan zou in India rijk zijn met zijn ijskast en smartphone, maar hij ervaart toch echte armoede. En op het moment dat iemand zich arm voelt, is wetenschappelijk aangetoond dat ze beslissingen op de korte termijn – die vaak op de lange termijn verkeerd zijn – gaan nemen.


Keith Payne onderzoekt hoe ongelijkheid binnen onze eigen sociale omgeving ons financieel verdeelt. Maar ook welke ingrijpende gevolgen het heeft op de manier waarop we denken, hoe we reageren op stress, hoe onze immuunsystemen functioneren en hoe we morele ideeën, zoals rechtvaardigheid en eerlijkheid, bekijken. Ongelijkheid creëert sociale problemen, zoals een lagere gemiddelde levensverwachting, ernstige gezondheidsproblemen, psychische aandoeningen en criminaliteit.


De gebroken ladder onderzoekt alle fysieke, psychologische en morele effecten van ongelijkheid en geeft zo een helder, maar ook verontrustend beeld over onze wereld in deze tijd.


 


Keith Payne doceert psychologie aan de Universiteit van North Carolina. Hij publiceerde meer dan zeventig artikelen en hoofdstukken over ongelijkheid en discriminatie. Zijn werk is onder andere gepubliceerd in The Huffington Post, The Atlantic, Scientific American en Psychology Today.

Over de auteur

Keith Payne (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Keith Payne, Herman Meester
ISBN 9789000346721
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 05-06-2017
Aantal bladzijdes 272