• E-book, direct leverbaar
9,99

Een praatje maken (E-book)

9789058717153
Marjolijn van Burik (Auteur)
Met tips, oefeningen, voorbeelden en grappige, herkenbare cartoons.

 
Onderwerp: Communicatie & Presentatie
  • Met tips, oefeningen, voorbeelden en grappige, herkenbare cartoons
  • Voor iedereen voor wie een praatje maken niet vanzelfsprekend is
E-book
EUR 9.99 9789058717153 9,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.1/10

Samenvatting

Het lijkt zo simpel: een praatje maken op een receptie, op het werk bij de koffieautomaat, of in de kroeg. Maar voor veel andere mensen - maar liefst 90 procent - is praten over 'koetjes en kalfjes' niet altijd zo vanzelfsprekend. Zeker niet in een omgeving met veel onbekenden. Hoe begin ik? Wat als de ander geen zin heeft om met mij te praten? Ben ik wel interessant genoeg?

Onmisbare vaardigheid

In de manier waarop we tegenwoordig met elkaar omgaan en samenwerken, is een praatje kunnen maken een onmisbare vaardigheid. Degenen met de vlotste babbel krijgen vaak het meeste voor elkaar. Ze zijn soepeler in hun communicatie en beleven er daardoor ook meer plezier aan.

Non-verbaal gedrag

Marjolijn van Burik behandelt alle benodigde stappen van een praatje maken - contact leggen, praten, afronden en afscheid nemen - en besteedt aandacht aan de invloed van non-verbaal gedrag. Dit alles doet zij op een heel praktische wijze: met tips, oefeningen, voorbeelden en grappige, herkenbare cartoons. Zonder van iedereen een vlotte 'praatjesmaker' te willen maken, draagt ze bij aan het vergroten van je spontaniteit, zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Hierdoor zul je met meer gemak een praatje kunnen maken en ongetwijfeld meer lichtheid en speelsheid in je leven ervaren!

Over de auteur

Marjolijn van Burik (Auteur)

Marjolijn van Burik studeerde creatieve therapie, drama, psychodrama en
klinische psychologie in Nijmegen. Zij is psycholoog en werkt onder andere voor Schouten & Nelissen als trainer, psycholoog en coach, onder andere op het gebied van persoonlijke bekwaamheid, communicatie en reïntegratie. Kijk ook op www.marjolijnvanburik.nl.

Foto: Ron Moes

Specificaties

Auteur(s) Marjolijn van Burik
ISBN 9789058717153
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 31-05-2012
Aantal bladzijdes 95