• E-book, direct leverbaar
12,99

Leidinggeven aan six sigma (E-book)

Rini van Solingen
Een belangrijk boek voor iedereen die leidinggeeft aan Six Sigmaprojecten.
Onderwerp: Leiderschap, Teams & Samenwerken
  • Een belangrijk boek voor iedereen die leidinggeeft aan Six Sigmaprojecten
  • Het vervolg op het succesvolle Wat is Lean Six Sigma?
  • Veel aandacht voor veranderkundige aspecten
E-book
12,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Samenvatting

In Nederland werken onder andere Shell, KLM, Avebe en Philips met Six Sigma. Er is al veel geschreven over Six Sigma, maar toch blijkt het in de praktijk heel lastig om Six Sigma goed toe te passen, vooral aan de borgings- en veranderkundige kant. Leidinggeven aan Six Sigma biedt concrete hulp bij de praktijktoepassing van verandertrajecten. Op basis van ervaringen in een aantal bedrijven geven de auteurs voorbeelden van operationele oplossingen. Ze waarschuwen voor bekende valkuilen, presenteren succesvoorwaarden voor implementatie en beschrijven in een case de invoering en borging van Six Sigma.

Organisatie veranderen

Daarmee is dit boek belangrijk voor iedereen die leiding geeft aan Six Sigmaprojecten. In Six Sigmatermen: champions, sponsors, Green en Black Belts. Daarnaast is het boek geschikt voor mensen die vanuit een leidende rol een organisatie willen verbeteren met een andere methode dan Six Sigma. Een groot deel van de lessen gaat immers over snel en effectief een organisatie veranderen.

Ervaringen uit het Nederlandse bedrijfsleven

Heel bijzonder aan dit boek is, dat nu eens niet Amerikaanse situaties worden beschreven: alle auteurs komen uit het Nederlandse bedrijfsleven. De beschreven praktijksituaties zijn daarmee veel herkenbaarder.

'Dit boek geeft je het gevoel dat je omringd wordt door mensen die Six Sigma hebben gerealiseerd: je wordt overgoten met ervaringen, die je om kunt zetten in eigen inzichten of aanpakken. Een duidelijke, misschien zelfs een verplichte aanrader voor mensen die de worsteling aangaan met Six Sigma.' - Arend Oosterhoorn, directeur van Oosterhoorn Advies

 

Over de auteur

Rini van Solingen (Auteur)

Rini van Solingen is werkzaam als zelfstandig adviseur (www.rinivansolingen.nl). In die rol biedt hij opleidingen aan, geeft hij advies en is hij beschikbaar als (interim)manager. Alle belangrijke managementvraagstukken rond software-ontwikkeling hebben zijn interesse. Daarnaast is Rini voor één dag per week aangesteld aan de Technische Universiteit Delft als universitair hoofddocent op het onderwerp Globally Distributed Software Engineering (faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica

Specificaties

Auteur(s) Rini van Solingen
ISBN 9789058717269
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 31-05-2012

Anderen bekeken ook

Leidinggeven aan Six Sigma
Rini van Solingen, Dirk Marinus van Solingen, Anne Draisma
24,95
Leidinggeven aan Six Sigma
Rini van Solingen, Dirk Marinus van Solingen, Anne Draisma
24,95