• Momenteel niet leverbaar
29,99

Praktische communicatie (E-book)

9789058714862
Een bundel van 3 e-books om "Praktisch te communiceren.
E-book
EUR 29.99 9789058714862 29,99
  • Momenteel niet leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Samenvatting

Deze bundel bestaat uit de boeken

Tien beïnvloedingsvaardigheden
Feedback 
Hoe zal ik het zeggen


Tien beïnvloedingsvaardigheden

Manager, adviseur, staffunctionaris of OR-lid. Wat je ook doet, je probeert maximale invloed uit te oefenen om je doelen te bereiken. En daar zijn nogal wat manieren voor. 
Dit boek beschrijft tien verschillende beïnvloedingsvaardigheden die je kunt leren toepassen. Beïnvloeden is geen kwestie van een trucje aanleren. Essentieel is dat je je gedragsvaardigheden op zo'n manier inzet dat ze passen bij je eigen persoonlijkheid en het doel dat je wilt bereiken. Tien beïnvloedingsvaardigheden leert je alle geheimen van het beïnvloeden kennen.

Feedback

Slik je je kritiek op anderen soms in? Heb je moeite met iemand commentaar geven? Vermijd je het wel eens om positieve feedback te geven? Veel mensen vinden het moeilijk om met feedback om te gaan en lopen er liever met een boog omheen. Toch is open communiceren onontbeerlijk voor het bereiken van (top)prestaties in organisaties. 
Dit praktische boek leert je luisteren naar wat anderen je zeggen en je eigen commentaar zo te geven dat anderen naar je luisteren. Je leert hoe je op een duidelijke manier commentaar kunt geven, zonder met je waardeoordelen anderen te kwetsen of af te kraken. Je krijgt inzicht in de angst en emoties die daarmee gepaard kunnen gaan. Zo verbeter je het persoonlijk functioneren van jezelf en de mensen om je heen.

Hoe zal ik het zeggen

Iedereen ziet op tegen het vertellen van slecht nieuws. Of het nu gaat om een klein probleem of om een keihard ontslag. Het zijn moeilijke gesprekken omdat er altijd emoties loskomen: schuldgevoel, medelijden of lang ingehouden ergernis. De boodschap die je in je hoofd had, komt door al die gevoelens slecht over. Gevolg: beide partijen voelen zich na afloop onbegrepen of onbevredigd.
Met dit boek leer je je emoties beter hanteren en je beter concentreren op de boodschap die je wilt overbrengen. Dit is ook precies wat je gesprekspartner wil want die zit helemaal niet te wachten op jouw gevoelens. 
Hoe zal ik het zeggen? is geschreven voor moeilijke gesprekken in werksituaties als slechtnieuwsgesprekken, functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken. Maar het boek is ook prima bruikbaar in privésituaties: de techniek voor het slechtnieuwsgesprek geldt daar immers net zo.

Over de auteur

Specificaties

Auteur(s)
ISBN 9789058714862
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 08-02-2011