Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
E-Books
Een praatje maken (E-book)

Een praatje maken (E-book)

Marjolijn van Burik Type: Ebook
ISBN: 9789058717153
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Marjolijn van Burik
Aantal pagina's: 95
9,99 Direct leverbaar BestellenEen praatje maken (E-book) Bestellen Een praatje maken (E-book) Bestellen Plaats op verlanglijst
Zelf beoordelen » Recensie Een praatje maken (E-book)
  • Samenvatting
  • Over de auteur
  • Lezersrecensies (0)
  • Veel oefeningen, dus heel praktisch
  • Geschreven door ervaren trainer
Het lijkt zo simpel: een praatje maken op een receptie, op het werk bij de koffieautomaat, of in de kroeg. Maar voor veel andere mensen - maar liefst 90 procent - is praten over 'koetjes en kalfjes' niet altijd zo vanzelfsprekend. Zeker niet in een omgeving met veel onbekenden. Hoe begin ik? Wat als de ander geen zin heeft om met mij te praten? Ben ik wel interessant genoeg?

Onmisbare vaardigheid
In de manier waarop we tegenwoordig met elkaar omgaan en samenwerken, is een praatje kunnen maken een onmisbare vaardigheid. Degenen met de vlotste babbel krijgen vaak het meeste voor elkaar. Ze zijn soepeler in hun communicatie en beleven er daardoor ook meer plezier aan.

Non-verbaal gedrag
Marjolijn van Burik behandelt alle benodigde stappen van een praatje maken - contact leggen, praten, afronden en afscheid nemen - en besteedt aandacht aan de invloed van non-verbaal gedrag. Dit alles doet zij op een heel praktische wijze: met tips, oefeningen, voorbeelden en grappige, herkenbare cartoons. Zonder van iedereen een vlotte 'praatjesmaker' te willen maken, draagt ze bij aan het vergroten van je spontaniteit, zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Hierdoor zul je met meer gemak een praatje kunnen maken en ongetwijfeld meer lichtheid en speelsheid in je leven ervaren!
 
Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling