Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Waaiers
Hufterproof

Hufterproof

Henk van den Muijsenberg Type: Waaier
ISBN: 9789058718846
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Henk van den Muijsenberg
Aantal pagina's: 62
16,99 Voor 18:00 besteld, morgen in huis BestellenHufterproof Bestellen Hufterproof Bestellen Plaats op verlanglijst
Hufterproof waardering Hufterproof waardering Hufterproof waardering Hufterproof waardering Hufterproof waardering (2 stemmen) Bekijk alle recensies
Zelf beoordelen » Recensie Hufterproof
  • Samenvatting
  • Over de auteur
  • Lezersrecensies (2)
  • Adequaat reageren in vervelende situaties
  • Onmisbaar en praktische tool voor iedereen die met agressie en vervelend gedrag te maken krijgt

Agressie-uitingen lijken alsmaar heftiger te worden en steeds vaker voor te komen. Op straat, op school, in de bus of trein, tegen hulpverleners, of baliepersoneel op een gemeentehuis. Agressie overkomt veel mensen en heeft vaak veel impact. Jarenlang.

Helaas weten de meeste mensen niet hoe ze goed moeten reageren op agressie. Ze voelen zich aangevallen, zeggen de verkeerde dingen, gaan schreeuwen, schelden. Het gevolg is dat de situatie escaleert en de agressie van de ander alleen maar erger wordt.

Agressie is meestal een gevolg van frustratie
Gelukkig kan het ook anders. Agressie is meestal een gevolg van frustratie. En juist die agressiesoort is tamelijk eenvoudig aan te pakken. Je moet alleen weten hoe. Als je de eerste signalen herkent, kun je je eigen gedrag daarop aanpassen en zo erger voorkomen.

De waaier helpt jou aan de juiste mindset en de nodige vaardigheden om in een vroeg stadium controle te nemen en te houden. Begrip tonen voor de boosheid van de ander haalt vaak al een deel van de agressie weg. Grenzen stellen, en de effecten en consequenties van zijn gedrag benoemen, blijken ook uitermate effectief. Ook doelgerichte en willekeurige agressie en vervelend groepsgedrag komen aan bod. Deze vormen van agressie vergen een andere aanpak, maar ook hier geldt dat je zelf veel kunt doen om erger te voorkomen.

Een ding is duidelijk: als je weet met wat voor agressie je te maken hebt, kun je je eigen reacties daarop aanpassen en zo erger voorkomen. Zo draag je bij aan je eigen veiligheid en die van anderen!     

Lees hier de recensie uit Tijdschrift voor Coaching - juni 2015.
Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling