Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Boeken
Noteer je dit even ?

Noteer je dit even ?

Ellis Buis Type: Paperback
ISBN: 9789058714251
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Ellis Buis
Aantal pagina's: 88

Bekijk inkijkexemplaar
22,95 Voor 18:00 besteld, morgen in huis BestellenNoteer je dit even ? Bestellen Noteer je dit even ? Bestellen Plaats op verlanglijst
Zelf beoordelen » Recensie Noteer je dit even ?
 • Samenvatting
 • Over de auteur
 • Lezersrecensies (0)
 • Inclusief cd met vergaderfragmenten
 • Geschreven door ervaren trainer
 • Beknopte theorie en veel oefeningen


Vergadertijgers zijn mensen die het heerlijk vinden om te vergaderen. Bij die vergaderingen zit meestal een notulist. Zou er dan ook zoiets bestaan als een 'notuleertijger'? En ja hoor, die zijn er wel. Het zijn er alleen niet zoveel. Veel mensen vinden het lastig om notulen te maken. Ze vinden het moeilijk om uit het gesprokene de kern te halen, of ze schrijven te veel op, of ze lopen vast bij het uitwerken van de notulen. Als je zo iemand bent, zal dit boek je helpen.

Praktisch boek over notuleren
Noteer je dit even? is een praktisch boek met een korte uitleg over wat er komt kijken bij notuleren, vanaf de voorbereiding op een vergadering tot en met de verzending van het kant-en-klare verslag. Je krijgt tips over hoe je het beste kunt luisteren naar deelnemers, hoe je korte en werkbare aantekeningen maakt en hoe je die uitwerkt in bondige zinnen.

Oefenen met notuleren
Naast tips bevat dit boek voorbeelden van alledaagse herkenbare notuleersituaties. Op de cd staan vergaderfragmenten. De combinatie met de bijbehorende oefeningen en de modeluitwerkingen onderscheidt dit boek van andere boeken over notuleren. Of je nu weinig of veel notuleerervaring hebt, je zult er veel van opsteken.

Maakt dit boek van jou dan een echte notuleertijger? Dat hoeft niet. De doelstelling is niet dat je watertandend aan je eerstvolgende vergadering begint. Wel haalbaar is dat je die vergadering instapt met zelfvertrouwen. Je weet wat je moet doen en wat er van je verwacht mag worden - en wat niet.


 Inhoudsopgave 'Noteer je dit even?'
 1. Klaar voor de start
 2. De vergadering begint
 3. En nu het verslag …
 4. Cases en oefeningen
 5. Modeluitwerkingen
Bijlagen
 1. Schema vergaderoverzicht
 2. Voorbeelden actielijsten
 3. Voorbeelden indeling notuleerpapier
Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling