Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Boeken
Oplossingsgericht coachen

Oplossingsgericht coachen

Insoo Kim Berg, Peter Szabo Type: Paperback
ISBN: 9789058718174
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Insoo Kim Berg
Auteur: Peter Szabo
Vertaler: Wouter Scheen
Aantal pagina's: 156

Bekijk inkijkexemplaar
32,95 Voor 18:00 besteld, morgen in huis BestellenOplossingsgericht coachen Bestellen Oplossingsgericht coachen Bestellen Plaats op verlanglijst
Zelf beoordelen » Recensie Oplossingsgericht coachen
  • Samenvatting
  • Over de auteur
  • Lezersrecensies (0)
  • Coachen met snel resultaat
  • Unieke methode: niet het probleem, maar de oplossing is het uitgangspunt
  • Gebruikmakend van inzichten uit de positieve psychologie

Het aantal coaches is de laatste jaren enorm toegenomen. Niemand kijkt er dan ook meer van op als iemand het over zijn personal coach heeft. Op dit moment heeft Nederland zelfs de grootste adviseursdichtheid ter wereld. Maar helaas gaat het in coachingsituaties niet altijd helemaal zoals de bedoeling is. Na talloze sessies is er nog amper vooruitgang geboekt: er is sprake van terugval, of erger nog, verslechtering. Meer sessies helpen in zo’n situatie meestal
niet.
Speciaal om deze situaties te voorkomen, is er een zeer effectieve benadering: oplossingsgericht coachen. Deze benadering is op een aantal uitermate praktische uitgangspunten gebaseerd.

Een belangrijk verschil met reguliere coachingstechnieken is dat niet het probleem, maar de oplossing als vertrekpunt wordt genomen. Daarbij wordt een aantal even simpele als doeltreffende regels gehanteerd: laat alles wat goed functioneert met rust. Als iets niet werkt, doe dan wat anders. Als iets werkt, pas het dan vaker toe.

Oplossingsgericht coachen verkoopt al jarenlang meer dan 1500 exemplaren per jaar. Alle reden om het boek van een nieuwe, eigentijdse cover te voorzien en opnieuw onder uw aandacht te brengen.
Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling