Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Boeken
Time to ACT!

Time to ACT!

Gijs Jansen, Tim Batink Type: Paperback
ISBN: 9789058718259
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Gijs Jansen
Auteur: Tim Batink
Illustrator: Roel Batink
Aantal pagina's: 450

Bekijk inkijkexemplaar
49,95 Voor 18:00 besteld, morgen in huis BestellenTime to ACT! Bestellen Time to ACT! Bestellen Plaats op verlanglijst
Time to ACT! waardering Time to ACT! waardering Time to ACT! waardering Time to ACT! waardering Time to ACT! waardering (2 stemmen) Bekijk alle recensies
Zelf beoordelen » Recensie Time to ACT!
  • Samenvatting
  • Over de auteur
  • Lezersrecensies (2)
  • Hét handboek voor professionals die (willen gaan) werken met ACT
  • Inclusief dvd met praktische uitwerkingen van de ACT- technieken
  • Gemakkelijk leesbaar, toegankelijk en praktisch toepasbaar
Er zijn grote ontwikkelingen aan de gang binnen de hulpverlenerswereld. Nieuwe technieken als mindfulness krijgen steeds meer ruimte binnen de praktijk van de psycholoog, trainer en coach. De ‘Acceptance and Commitment Therapy’ (ACT) vloeit voort uit het mindfulness gedachtegoed en brengt het beste uit verschillende werelden samen. ACT bewijst dat wetenschap en spiritualiteit elkaar niet hoeven te bijten. Sterker nog: ze vullen elkaar perfect aan!

Time to Act! is bedoeld voor iedereen die op een professionele, ervaringsgerichte en praktische manier met ACT aan de slag wil gaan.
Het eerste gedeelte van Time to ACT! begint direct met een diepe duik in de praktijk. Op een bijzonder laagdrempelige manier laten de schrijvers je zien, voelen en ervaren wat de verschillende stadia van ACT zijn, hoe je deze in je eigen leven kunt toepassen en vooral: hoe je deze prachtige technieken vervolgens kunt gebruiken in je werk als professional. Stukjes theorie worden afgewisseld met hapklare brokken praktijk. Het boek is makkelijk leesbaar en er worden zoveel mogelijk praktisch toepasbare instructies gegeven.
Het programma is speels en maakt veel gebruik van metaforen, die ondersteund worden door prachtige illustraties. Op de bijgeleverde dvd geven de auteurs zelf duidelijke voorbeelden van de technieken die binnen ACT gebruikt worden.

Het tweede gedeelte van het boek staat in het teken van diagnostiek. Met behulp van testen, tips en tools krijg je alles wat je nodig hebt aangereikt om ACT op een professionele, wetenschappelijk verantwoorde wijze toe te passen. Via de website www.timetoact.nl kun je vervolgens naar hartenlust allerlei extra’s, handouts en achtergrondinformatie downloaden.

Hét basisboek voor psychologen, coaches en andere professionals die met ACT willen werken. Onderdeel van de basis- en vervolgopleiding ACT en inmiddels door vriend en vijand bejubeld.

"Alhoewel het boek in eerste instantie is gericht naar de professionele hulpverlener, is dit ongelofelijk bruikbaar voor anderen. Door de oefeningen toe te passen op mijn eigen leven, helpt mij dit om te groeien als persoon en een andere kijk te krijgen op bepaalde zaken."
Marieke Peere op sociaal.net. Lees hier de hele recensie.

Lees hier de recensie/leestip van NVGzP.
Lees hier de recensie uit het Tijdschrift voor Vaktherapie.
Lees hier de recensie uit Counselling Magazine juni 2014.


Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling