• Op werkdagen vóór 18:00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-
 • Gratis jubileumkalender
Aan het werk met actiekaarten!

Aan het werk met actiekaarten!

4.3 1 5
 • 64 activerende werkvormen die het leereffect vergroten
 • Spaart veel tijd in de voorbereiding
 • Praktisch toepasbaar in alle vorm
44,95
Vóór 18:00 besteld, morgen in huis

Samenvatting

Niet eerder maakte een tool het jou als trainer of docent zo makkelijk om deelnemers tegelijk aan het werk te zetten met verschillende opdrachten! Met Aan het werk met actiekaarten bespaar je veel voorbereidingstijd, terwijl de kwaliteit van je training/onderwijs toeneemt.

Actiekaarten zijn werkvormenkaarten die je kunt inzetten om kennis of vaardigheden van je deelnemers of studenten te toetsen en/of op een creatieve manier te verwerken. De instructie is eenvoudig en toegeschreven op je deelnemers, met een praktijkvoorbeeld bij elke opdracht.

Het resultaat van het werken met deze kaarten is dat er een actieve groep deelnemers ontstaat die het beste uit zichzelf halen. Ze leren meer en met meer plezier, en genieten van wat anderen hebben gedaan en geven daar vaak zelfs applaus voor. Maar bovenal: ze onthouden de inhoud van de les of training veel en veel beter.

Zes breinprincipes BCL instituut

De makers van Aan het werk met actiekaarten gebruikten de zes breinprincipes (Focus, Herhaling, Emotie, Voortbouwen, Zintuiglijk Rijk en Creatie) van het BCL instituut als inspiratiebron en bouwden daarop voort.

Acht verschillende intelligenties

Aan het werk met actiekaarten komt tegemoet aan maar liefst acht verschillende intelligenties.

Over de auteur

Lia Bijkerk

Lia Bijkerk heeft Pedagogiek en Onderwijskunde gestudeerd en werkt als zelfstandig ondernemer onder de naam Edufit (www.edufit.nl). Ze ontwikkelt onderwijs, doet onderzoek,adviseert, coacht en verzorgt trainingen en workshops rondom het thema activerend opleiden.Lia heeft bijna 30 jaar ervaring in het maken en toepassen van activerende werkvormen.Lia heeft eerder producten uitgebracht die goed aansluiten bij ‘Werken met actiekaarten’, Een overzicht vind je op http://www.bsl.nl/shop/catalogsearch/result/?q=bijkerk&productvorm
Bekijk alles van Lia Bijkerk

Titia van der Ploeg

Titia van der Ploeg is auteur, spreker en eigenaar van Bureau 5 voor 9 (www.5voor9.com),
maar bovenal is zij trainer in hart en nieren. Didactische trainingen en workshops zijn haar
specialiteit. In de afgelopen 25 jaar heeft zij meer dan 20.00 mensen mogen trainen, en ook veel van
hen geleerd. Titia was NOBTRA Trainer van het Jaar 2014/2015. Voor trainers en opleiders ontwikkelde zij eerder de toolkit Aan het werk met Actiekaarten! Ook is zij auteur van het boek Mindmappen.
Bekijk alles van Titia van der Ploeg

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

Een 'must' voor trainers

|
Voor elke trainer die het vak trainerschap serieus neemt is dit een 'must'. Het levert een rijkdom aan interactieve werkvormen. Vormgeving is prachtig.
5 1 5

geweldige tool

|
De Actiekaarten van Titia van der Ploeg en Lia Bijkerk zijn een geweldige tool om in te zetten bij een training of workshop. De kaarten zijn in te zetten voor verwerking van opgedane kennis en reflectie.
Ik heb de kaarten gebruikt om de kennis en ervaring die de deelnemers hebben opgedaan in een eerdere training weer op te halen. Er is ruime keuze in de kaarten met diverse werkvormen. Ik heb van te voren kaarten geselecteerd die aan mijn doelstelling voldoen en gezorgd dat er een variatie is in werkvormen die aansluiten bij de talenten van de deelnemers. Fantastisch om te zien hoe de deelnemers hiermee aan de slag gaan: zij kunnen kiezen voor een individuele opdracht of werken met meerdere mensen. Het werken aan de opdracht van de kaart is plezierig. Het presenteren van het resultaat aan de anderen is helemaal een feestje! Als trainer word ik steeds weer verrast door de onverwachte en creatieve manier waarop de deelnemers de opgedane kennis weten te verwoorden en of te verbeelden. Bijkomend voordeel is dat de anderen de theorie op een andere manier gepresenteerd krijgen en op een prettige manier herhaling krijgen.
Ik ben zeer enthousiast over de kaarten en wil ze van harte aanbevelen. Korte duidelijke instructie, snel uit te voeren, vele mogelijkheden, niet veel voorbereiding en een prachtig resultaat.

Anke Biesmans
Meerscholendirecteur bij St Prodas
Facilitator Human Dynamics...
Lees meer
4 1 5

Leuk, creatief en goed toepasbaar!

|
Ik ben erg tevreden over de Actiekaarten. De kaarten zijn leuk, gevarieerd en spreken diverse doelgroepen aan. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en zeer praktisch toepasbaar. Ik pas de kaarten toe om trainingen/opleidingen aantrekkelijker te maken. Het verbeterd tevens de verwerking van de aangeboden stof.
De Actiekaarten kan ik echt aanbevelen. Ze zijn zeer geschikt voor trainingen/opleidingen over diverse onderwerpen, doelgroepen en niveaus.
De kaarten zijn leuk en creatief én zorgen voor actie! ...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Lia Bijkerk, Titia van der Ploeg
 • ISBN9789058715883
 • UitvoeringSpel
 • Gewicht1237 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum11-01-2013
 • Afmetingen225 mm x 162 mm x 46 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes96
 • Aantal spelers2 of meer
Copyright 2017 - Sitemap