Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke donderdag inspiratie, tips, acties en nieuws.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke donderdag inspiratie, tips, acties en nieuws.

Workshopleiders

 

Wat de workshopleiders je nog willen meegeven

Jacky van de Goor – Verwondering en speelsheid als basis voor groei
'Ontdekking is het privilege van het kind; het kind dat niet bang is om fouten te maken, om voor gek te staan, om niet serieus genomen te worden, om niet als iedereen te doen. Dat kind is in ons allen.' - Alexandre Grothendieck

Meer van Jacky van de Goor:
Presentatie
Artikel Vliegruimte - Thema Magazine najaar 2015
Digitale ansichtkaart 1
Digitale ansichtkaart 2

Axelle de Roy - Feedback Challenge: sneller groeien met feedback vragen
Natuurlijk ben je als trainer ook bezig met je eigen groei. Door cursussen te volgen, boeken te lezen etc. Maar vraag je ook wel eens feedback aan je collega’s? Nodig je hen uit om een training bij te wonen? Doen! Feedback kan eng en confronterend zijn, maar ook een enorme opsteker. Start laagdrempelig, met de vragen uit het spel ‘Feedbackkaarten' en vraag feedback aan andere trainers. Waarom willen zij met jou samenwerken? Met welk meubelstuk vergelijken je collega’s jou? Welk talent mag je meer laten zien? Zo blijf je groeien. Op een speelse manier. Want leren mag ook leuk zijn!

Meer van Axelle de Roy:
Preview boek Feedback Challenge
Boekenlegger Feedback Challenge
Blog Verander je gedrag, vraag feedback

Titia van der Ploeg - Groeien als trainer - met Barbapapa
Iedereen heeft acht verschillende intelligenties volgens professor Howard Gardner. In de pdf met slides van de workshop 'Groeien als trainer met Barbapapa' vind je meer informatie hierover en een job-aid met een overzicht van deze 8 intelligenties zijn. Hierdoor kun je je training nog beter laten aansluiten op de behoeften van je deelnemers.

Ken jij de zeven valkuilen die er voor zorgen dat je minder effectief bent in je trainingen dan je zou kunnen zijn? Veel trainers bezitten meer dan voldoende kennis en kunde over hun vakgebied, maar laten jammer genoeg kansen liggen. Wil je weten welke valkuilen dit zijn en hoe je ze kunt voorkomen? Klik dan op deze link en ontvang de e-mailserie waarin elke valkuil wordt gedeeld en onschadelijk gemaakt.

Meer van Titia van der Ploeg:
Presentatie 

Wilfred Rubens - Blended learning, staat het al op jouw agenda?
Blended learning is een breed begrip. er worden onder meer vijf ‘delivery modes’ van blended learning onderscheiden. Via een stappenplan kun je blended learning ontwikkelen en toepassen voor je eigen trainingen. Belangrijke onderdelen zijn: - Wat zijn de business drivers voor blended learning, voor jouw organisatie? - Welke doelen wil je bereiken met blended learning? - Wat zijn de didactische kenmerken van leertechnologieën? Welke typen leertechnologieën wil je gebruiken om de geselecteerde didactische toepassingen vorm te geven?

Meer van Wilfred Rubens:
Opdracht masterclass en bijbehorende bronnen
Presentatie

Aveline Dijkman – Groeien door goud te delven
In de workshop ‘Groeien door GOUD te delven’ speelden we het Spel van GOUD. Dit spel is gebaseerd op het boek GOUD. Potentieelontwikkeling voor mensen en de organisaties waar zij werken. Een echt inspiratieboek. Vol ‘goudzoekers’ waarmee jij aan het werk gaat met waarden, ambitie en talenten. Of waar jij je deelnemersgroep of je coachee mee aan het werk zet. Maar het is wel een boek… En niet iedereen houdt van lezen. Sommigen spelen liever. Weer anderen doen het alletwee graag. Die mensen waren misschien wel in de zaal op de Dag van de Trainer. Wat een energie, wat een lol, en blije luchtigheid. Hoe verheugd over een gekregen goudklompje. En wat bijzonder dat er tegelijkertijd zoveel diepgang kon zijn. Over grote levensvragen. Zouden jouw deelnemers/coachees dat ook kunnen?

Jan Stans - Groeien door te luisteren naar je intuïtie
Het vierde brein

Kiki Verbeek - Blog en je bedrijf groeit eigenlijk vanzelf
Presentatie

Hinze Hogendoorn - Tegen beter weten in: waarom we doen wat we eigenlijk niet willen
Ingesleten gewoonten torpederen vaak onze rationele besluiten. Waarom is het nou zo moeilijk gedrag te veranderen? We zijn toch intelligente wezens met een eigen wil, die doelbewust alternatieven kunnen afwegen en weloverwogen keuzes kunnen maken? De Pavlovs, Skinners en Watsons van deze wereld wisten het al: de mens is een gewoontedier. We hangen aan elkaar van reflexmatige reacties op primaire prikkels, waar ons denkende brein weinig over te zeggen heeft. Kan dat ook anders? Jazeker. Stap van het ingesleten pad af, al is het maar met een klein stapje, en het bewuste brein heeft het weer (meer) voor het zeggen. 

Meer van Hinze Hoogendoorn:
Presentatie