Ontvang een GRATIS bookazine Vandaag nog relaxed op je deurmat!
Ontvang een GRATIS bookazine Vandaag nog relaxed op je deurmat!
Persoonlijke ontwikkeling
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Doe meer met je talenten!

In Het Grote Inspiratie Doeboek zijn, de onderzoeksresultaten, inzichten en methodes uit de hoek van de Positieve Psychologie die de waarde van talentgericht werken en werkgeluk ondersteunen, verwerkt.
Doe meer met je talenten!
Met het Grote Inspiratie Doeboek wilde ik een boek maken dat ik zelf zou willen hebben om te werken aan mijn ontwikkeling en plezier in werk en leven. Ik was zelf op zoek naar nieuwe inspiratie in mijn werk en zocht naar manieren om in kaart te brengen hoe ik meer kon doen met mijn talenten. 
En zo bedacht ik het Grote Inspiratie Doeboek. Methodisch vernieuwend, maar tegelijk luchtig, creatief en positief. Het maken van dit boek was voor mij de mogelijkheid om mijn eigen passies en talenten in te zetten. Hoe? Door de 4 stappen uit het boek te volgen:
 

1. Inspiratieonderzoek


Het begint allemaal met inspiratie opdoen en ideeën krijgen. Wat inspireert jou en waar word je vrolijk van? In het boek onderzoek je dit online en in real life!
 

2. Wild plan maken


Wat je inspireert zegt vervolgens ook weer veel over waar je energie van krijgt en vaak heeft het ook te maken met je talenten. Als tweede stap maak je daarom een Wild plan. Dit is een plan waarin je beschrijft wat je zou willen doen als alles zou kunnen. Daarvoor helpt het als je weet wat je inspireert, waar je energie van krijgt of zelfs van ‘in de flow’ raakt. Een oefening die daarbij helpt gaat over Flowmomenten: Wanneer had jij zo’n piekmoment? Wat maakte het zo leuk en wat ging je goed af?
 

3. Realiteitstoets


Om het Wilde plan realistisch en haalbaar te maken, breng je als derde stap je talenten systematisch in kaart. Vraag bijvoorbeeld eens aan vrienden of collega’s wat zij jouw talenten vinden. Dat levert vast verrassende inzichten en misschien wel ‘verborgen talenten’ op!
 

4. Actieplan & to do list


Hoe ga je je talenten nu in actie brengen? Je maakt hiervoor in het Inspiratie Doeboek een actieplan met uitgewerkte to do list. Hoe concreter hoe beter! Tip: Gebruik hiervoor de 8-8-8 regel en beschrijf wat je de eerste 8 weken, de eerste 8 dagen en de eerste 8 uren al kunt doen. Daarmee maak je het concreet en werkbaar.

In het Grote Inspiratie Doeboek zijn, de onderzoeksresultaten, inzichten en methodes uit de hoek van de Positieve Psychologie die de waarde van talentgericht werken en werkgeluk ondersteunen, verwerkt.

Gerdy Geersing is naast auteur psycholoog, ze adviseert mensen en organisaties en ze ontwikkelt daarbij instrumenten waarmee je je talenten in kaart brengt en toepast. Haar drijfveer: mensen tot hun recht laten komen in hun werk. Daarvoor moet je buiten de gebaande paden durven kijken naar je talenten; er is veel meer mogelijk dan je denkt! 
Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: