• Op werkdagen vóór 21.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven €20,-

Thema Blog

24-09-2020

Blog | De 6 ingrediënten voor een hoger energieniveau

Blog | De 6 ingrediënten voor een hoger energieniveau
Hoe zit het met jouw energieniveau? Sta je vrolijk en uitgerust op? Ga je met plezier naar je werk en kun je er helemaal in opgaan? En houd je ‘s avonds nog energie over om leuke dingen te doen? Dan heb je waarschijnlijk weinig last van stress. Helaas gaan veel mensen minder energiek door het leven. Met deze 6 'ingrediënten' lukt het al om je energieniveau te verhogen.
Lees meer
17-09-2020

Blog | Je partner heeft een burn-out. Wat nu?

Blog | Je partner heeft een burn-out. Wat nu?
We hebben het overleefd! Met heel wat watertrappelen, dat wel. Het was af en toe echt ‘kiele kiele’. En het had heel anders af kunnen lopen. Vandaag kan ik terugkijken op een heftige en intensieve periode, die ons als individu én als team uiteindelijk sterker heeft gemaakt. Achteraf gezien is de burn-out van mijn partner ook voor mij een reden geweest om om hulp te durven vragen.
Lees meer
21-07-2020

Blog | Start je vakantie met een lege inbox

Blog | Start je vakantie met een lege inbox
Bijna vakantie? En levert het toewerken naar een vakantieperiode je juist extra werkdruk op? Open eindjes wegwerken, vooruit werken op projecten die door moeten als jij afwezig bent.... Hoe fijn zou het zijn om je vakantie te kunnen starten met in ieder geval een lege inbox?! Door nu overzicht en structuur aan te brengen in je mailbox, kan je straks je werk écht los laten en sneller in de ontspan-modus stappen. Lees in dit blog hoe. 
Lees meer
19-06-2020

Interview | ‘Mensen succesvoller maken door ze te inspireren in hun authentieke kracht.’

Interview | ‘Mensen succesvoller maken door ze te inspireren in hun authentieke kracht.’
Als coach heb je ongetwijfeld te maken met klanten die maar niet helder krijgen wat hun probleem nu eigenlijk is. Ze lopen vast in hun werk en/of privé en weten dat ze aan de slag moeten met zichzelf. Maar waar te beginnen? Er is nu een methode beschikbaar die jou als coach en je klant helpt in het snel boven tafel krijgen van de ontwikkelvraag: de Op maat-methode. Deze is ontwikkeld door Tiny Kanters en uitgewerkt tot een boek en bijbehorende website: Persoonlijke ontwikkeling op maat. Lees in dit interview hoe jij als coach deze Op maat-methode in kunt zetten om je klanten nóg effectiever te helpen.
Lees meer
08-06-2020

Zo ontwikkel je jouw mindset als alles anders gaat

Zo ontwikkel je jouw mindset als alles anders gaat
Wat doe je als alles anders gaat? Verandering haalt niet altijd het beste in je naar boven. Totdat je je mindset kunt veranderen, leert van je ervaringen en zelf meeverandert. Hoe je dit doet? Ontwikkel je growth mindset en zie de hobbels in je leven als een kans om je te ontwikkelen. Espérance vertelt vanuit haar eigen ervaring hoe zij met haar mindset aan de slag ging (moest) in buitengewone tijden.
Lees meer
04-06-2020

Wat doe je als je je onveilig voelt in een lastige situatie op het werk?

Wat doe je als je je onveilig voelt in een lastige situatie op het werk?
Zou jij een knuppel of pepperspray gebruiken om je veilig te voelen op je werk? 🤨
Voor de meesten van ons gaat dat natuurlijk te ver. Maar iedereen die met klanten te maken heeft voelt zich wel eens ongemakkelijk (of soms zelfs bang!) bij het gedrag van een klant. Eisend gedrag en onbeleefdheid schieten maar al te makkelijk door naar dreigen en schelden. En soms zelfs naar fysieke bedreigingen of echt geweld. In zo’n situatie draait het allemaal om regie. Want die ligt bij jou! Hoe je de zaak onder controle houdt lees je hier.
Lees meer
14-05-2020

Sta je op het zoveelste kruispunt? Zo vind je de weg die écht bij jou past.

Sta je op het zoveelste kruispunt? Zo vind je de weg die écht bij jou past.
Waarschijnlijk kent iedereen het: het gevoel dat er meer uit het leven en werk te halen is dan je nu doet. Je kunt dat gevoel accepteren, maar je kunt ook besluiten er wat mee te doen. Met Lopen doe je zelf kun je meteen aan de slag. In dit unieke boek vind je inspiratie en concrete handvatten om het beste uit jezelf naar boven te halen en te ontdekken wie je nu werkelijk bent en wat je écht wilt. Welke afslag je ook neemt, het is aan jou.
Lees meer
14-05-2020

Op weg naar een nieuw model voor een mondiale samenleving

08-05-2020

Voice Dialogue: een bus vol ikken

Voice Dialogue: een bus vol ikken
Zelfverwijt en negatieve praat tegen jezelf. We hebben er allemaal wel eens last van. Dat ene ergerlijke trekje van je lijkt dan al het andere te overheersen. Maar je bent zoveel meer dan dat! Even een experimentje: vervang de gedachte Ik ben een … (zelf je allerslechtste eigenschap invullen) eens door: Ik heb een … in me. En nog een heleboel andere kanten.
Lucht op he? Lees in dit blog hoe het precies werkt.   
Lees meer
08-05-2020

Beïnvloed je basisgeluksgevoel

Beïnvloed je basisgeluksgevoel
Belangrijk bericht voor alle piekeraars, bangerds en negatievelingen: na iedere dip in je leven zul je helemaal vanzelf terugkomen op jouw persoonlijke basisgeluksgevoel. En hoe gelukkig jij bent op je basislijn, dát heb je deels zelf in de hand. 'We are as happy as we make our minds up to be', zei Abraham Lincoln al. Lees in dit blog hoe je dat aanpakt.    
Lees meer
06-05-2020

Leren loslaten verrijkt je leven

Leren loslaten verrijkt je leven
Als het allemaal niet mee zit, is een vlucht uit de realiteit best een prettige optie. Een lekker boek lezen of eindeloos Netflixen geeft een kortstondig goed gevoel. Maar op de lange termijn houd je jezelf voor de gek. Want ook de nare kanten van het leven horen erbij, en permanent gelukkig zijn is een illusie. Wat het je oplevert als je het leven ten volle durft te gaan leven lees je in deze blog.     
Lees meer
05-05-2020

Durf jij te doen wat je raakt?

Durf jij te doen wat je raakt?
Zonder pardon uit je comfort zone gegooid worden is niet makkelijk. Je zoekt naar een nieuw evenwicht, maar angst en onzekerheid liggen steeds op de loer. En terwijl de meesten van ons dan een tijdje ‘overleven’, zijn er ook mensen die snel kunnen schakelen naar hoe het na zo’n periode anders en beter kan. Die durven te dromen én te doen, omdat ze diep vanbinnen voelen dat zij het verschil willen en kunnen maken. Marja den Boer ging op zoek naar de bijzondere kenmerken van deze mensen. 
Lees meer
17-04-2020

Projecten die zorgen voor positieve energie, verbondenheid en inspiratie? Het kan, en wel zo.

Projecten die zorgen voor positieve energie, verbondenheid en inspiratie?  Het kan, en wel zo.
Toen ik net begon als projectleider maakte ik een denkfout die vaker gemaakt wordt. Ik dacht dat projecten simpelweg niet konden mislukken als iedereen zich aan het plan en de methodiek hield. In de praktijk ondervond ik al snel dat ik iets essentieels over het hoofd had gezien. Lees in dit blog wat de belangrijke extra dimensie is om van een project een succes te maken.
Lees meer
16-04-2020

Tadaa...onze brochure voor Zomer 2020 is uit.

Tadaa...onze brochure voor Zomer 2020 is uit.
De afgelopen weken is alles 'hollen of stilstaan'. Toch is er op de achtergrond ook werk dat gestaag doorgaat: het schrijven en uitgeven van boeken. Het hele proces natuurlijk ook met de nodige aanpassingen, omdat we werken vanuit huis en op afstand van elkaar. Én misschien toch met nét iets meer vaart, omdat we de urgentie van onze aankomende titels voelen. De komende maanden brengen we boeken uit, die juist nú relevant zijn. Boeken die bijvoorbeeld bijdragen aan het hervinden van balans, of die je helpen inzicht te krijgen in waar je nu staat. Inspirerende, praktische en toegankelijke boeken.
Lees meer
25-03-2020

Stop met piekeren!

Stop met piekeren!
Stop met piekeren! Juist in tijden als deze.
 
‘Piekeren is zinloos geweld voor jezelf’. Een prachtige uitspraak van Veronique van Lieshout die duidelijk aangeeft dat piekeren negatief en onnodig is én dat je er zelf iets aan kunt doen. Veronique is trainer/coach en verzorgt o.a. piekercursussen voor Indigo (voormalig Riagg/Altrecht). Drie vragen aan Veronique en vier anti-pieker tips aan iedereen die (te) veel piekert en dat niet meer wil.
Lees meer
10-03-2020

Inleiding assertief - subassertief - agressief gedrag

Inleiding assertief - subassertief - agressief gedrag
Hoe vaak gebeurt het jou dat je aan het einde van de dag met een knagend gevoel zit? Omdat je ja zei, toen je nee had willen zeggen. Of dat je maar blijft piekeren, misschien ben je zelfs boos op jezelf, omdat je je mond wéér niet opentrok bij die discussie. En dat terwijl je er echt wel een mening over hebt, maar ‘wie zit nou op jouw mening te wachten?’. Met als resultaat dat het besluit haaks staat op wat je zelf als beste uitkomst ziet. Een gemiste kans. Voor jou.
Lees meer
10-02-2020

Uitgelicht: Top 3 boeken voor coaches

Uitgelicht: Top 3 boeken voor coaches
Als coach wil je dat je cliënten optimaal baat hebben bij jouw coaching. Je wilt je cliënten vanuit eigen kracht en vertrouwen ondersteunen bij het zelf uitzetten van hun koers. Afhankelijk van de vraag, de behoefte en de persoonlijkheid van je client, bepaal je welke coachingsmethode en -techniek je in zet. Want wat voor de een werkt, kan bij de ander juist helemaal niet functioneel zijn. Wanneer zet je welke methodiek in? En hoe zorg je ervoor dat je zelf  je coachvaardigheden blijft ontwikkelen? We helpen je graag op weg met onze Top 3 van boeken die door coaches het meest verkocht zijn afgelopen jaar.
Lees meer
09-12-2019

Tijd voor dankbaarheid: geef aandacht cadeau

Tijd voor dankbaarheid: geef aandacht cadeau
December alweer. Lekker wegkruipen bij de houtkachel met een kop thee en een goed boek. Dat gun je toch iedereen? Met deze fijne kortingsactie geef je je dierbaren een waardevol en persoonlijk cadeau. 
Lees meer
14-11-2019

Twee dagen resetten met Take a break

Twee dagen resetten met Take a break
Redacteur en PR-manager Lizanne Croonen nam een weekend de tijd om te resetten en weer op te laden met het ontstressprogramma Take a break.
Lees meer
14-11-2019

Interview | ‘Er zijn te weinig échte momenten van verbinding’

Interview | ‘Er zijn te weinig échte momenten van verbinding’
Wil je meer zin, plezier en geluk ervaren? Zorg dan voor meer momenten van verbinding. Dat zegt Jacky van de Goor, coach, onderzoeker en auteur van de nieuwe boeken 107 Losbrekers voor meer plezier op het werk en 103 Losbrekers voor meer plezier thuis.
Lees meer
16-10-2019

Feedbacktrainer Axelle de Roy: ‘Niemand zit te wachten op complimenten die voor de vorm worden gegeven’

Feedbacktrainer Axelle de Roy: ‘Niemand zit te wachten op complimenten die voor de vorm worden gegeven’
Interessante gesprekken, beter zelfinzicht, beter contact met mensen, durf en persoonlijke groei. Zomaar wat zaken die het vragen van feedback jou of een ander kunnen opleveren – en toch reageren mensen soms wat zuur op het woord. Auteur en trainer Axelle de Roy ontwikkelt boeken, spellen, kaarten en zelfs een chocoladebox om feedback leuker te maken. We vroegen haar om advies, want hoe kom je voorbij de weerstand en vooroordelen over feedback?
Lees meer
09-10-2019

Wat is jouw ‘Breaking2’? Zoek de magische grens

Wat is jouw ‘Breaking2’? Zoek de magische grens
​Eliud Kipchoge, je hebt vast wel eens van hem gehoord. En als dat niet zo is, dan gaat dat binnenkort gebeuren. Want hij heeft in september 2018 in Berlijn het wereldrecord op de marathon gelopen, een afstand van 42,195 km in een ongelooflijke tijd van 2.01,39, waarbij hij meer dan een minuut van het voorgaande wereldrecord afhaalde.  Maar dat is niet alles: in oktober 2019 gaat hij proberen om in Wenen de marathon onder de magische grens van 2 uur te lopen.
Lees meer
20-09-2019

Interview | Uit liefde voor jezelf

Interview | Uit liefde voor jezelf
Het tiende boek van psycholoog en bestsellerauteur Gijs Jansen is uitgekomen met als start de boekpresentatie in boekhandel Dekker vd Vegt op donderdag 19 september. Reden voor een interview: volgens Gijs is de tijd nu echt rijp voor de filosofie van Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Lees meer
16-07-2019

Open je brein – en werk effectiever met Breinopeners

Open je brein – en werk effectiever met Breinopeners
Heb jij als je je lesplannen voorbereidt ook altijd te veel te vertellen en te weinig tijd? De muurkrant die je eigenlijk in groepjes wilde laten maken, bijvoorbeeld, sneuvelt dan al snel: toch maar gewoon even uitleggen, die theorie, en dan snappen ze het heus ook wel…. Of toch niet? 
Lees meer
11-07-2019

‘Een provocatieve coach leert de waarheid los te laten’

‘Een provocatieve coach leert de waarheid los te laten’
Een cliënt komt gapend binnen. ‘Ik ben moe zeg.’ Coach gaapt en rekt terug: ‘Poeh, nou anders ik wel! Ik heb echt geen energie’ en zakt onderuit op de stoel. Cliënt: ‘Oké, oké, wat gaan we doen vandaag!’
 
Eens per jaar is het vertel-de-waarheid-dag. Een uitstekende dag om je cliënt een spiegel voor te houden, want is dat niet dé manier om de waarheid onder ogen te komen? 
Lees meer
Copyright 2020 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij