#positieve psychologie leverde 58 resultaten op

Positieve Psychologie

Alle Positieve psychologie boeken op een rij 

 

Boeken  over positieve psychologie kunnen een waardevolle bron zijn voor het ontwikkelen van veerkracht, optimisme en het vinden van betekenis in het leven. Ze bieden praktische inzichten en strategieën om positieve veranderingen aan te brengen in jezelf en je (werk) omgeving. Het mooie aan positieve psychologie is dat je leert kijken naar dat wat er al goed is, in plaats van te fixeren op problemen.  

 

We zetten onze beste en meest populaire positieve psychologie boeken voor je op een rijtje: 

Positieve Psychologie

Wat is positieve psychologie?

Ongeveer twee decennia geleden ontstond er een revolutionaire stroming binnen de psychologie: Positieve Psychologie. De grondlegger, Amerikaans psycholoog Martin Seligman, besloot zich niet langer te focussen op problemen en stoornissen, maar juist op de goede dingen in het leven.

 

Positieve psychologie richt zich op positieve emoties, ervaringen, eigenschappen, gedachten en gevoelens. Je leert tegenslag beter aan te pakken, wordt gelukkiger en ervaart meer voldoening in het leven. Dit betekent niet dat je geen negatieve emoties meer mag ervaren of dat er geen moeilijkheden meer op je pad zullen komen. Positieve psychologie gaat er niet om problemen te ontkennen, maar om je veerkracht te vergroten. 

Positieve psychologie oefeningen

Focus op je sterke punten:

 

  • Maak een lijst van je 5 sterke punten en kies er 1 uit om je op te focussen deze week.
  • Denk na over situaties waarin je deze sterke punten hebt gebruikt en voel je trots op jezelf.
  • Zoek naar manieren om je sterke punten vaker in je dagelijkse leven te gebruiken.

 

Doe iets aardigs voor iemand anders:

 

  • Maak iemands dag een beetje plezieriger door iets aardigs voor hem of haar te doen. Dit kan een klein gebaar zijn, zoals een kopje koffie aanbieden of een compliment geven.
  • Geniet van het gevoel dat je iemand anders hebt geholpen.

Handboek positieve psychologie

Sinds de verschijning van de eerste editie van Handboek positieve psychologie (2014) heeft de positieve psychologie zowel wetenschappelijk als in de uitvoering een grote ontwikkeling doorgemaakt. De geheel herziene editie, met maar liefst elf nieuwe hoofdstukken, geeft een geactualiseerd overzicht van de onderbouwing, toepassingen en interventies van de positieve psychologie. Daarmee vormt het een solide basis voor professionals en studenten met interesse voor dit vakgebied. Het handboek is te vinden op onze website met het ISBN nummer 9789024433445.

Positieve psychologie in de praktijk

Positieve psychologie in de praktijk  is het eerste complete, Nederlandstalige boek over deze revolutionaire stroming binnen de psychologie. Een onmisbaar naslagwerk voor professionals die hun kennis en vaardigheden willen verbreden en hun cliënten willen helpen om optimaal te floreren.