Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Boek uitgeven

Boek uitgeven?

Boek uitgeven
Wil jij een boek uitgeven, of heb je een goed idee voor een waaier of een spel? Vul het Conceptplan in en stuur het op naar info@thema.nl
 

Waarom een boek uitgeven bij een uitgeverij?

Zelf een boek uitgeven kan prima, maar vaak heb je al fulltime werk. Je doet waar je goed in bent en je wilt jouw kennis delen met de wereld. Daar heb je al extra tijd voor vrij gemaakt. Een boek uitgeven is veel werk, en dan moet je nog de marketing ervoor doen. Een uitgeverij ontzorgt je op veel vlakken.

 

Zo regelen wij:

 • De opmaak van de cover
 • Eindredactie van je boek (schrijven is schrappen)
 • Aanmelding van je boek bij belangrijke webwinkels en retailers
 • Promotie van je boek bij zowel consumenten als tussenpartijen
 • De juiste materialen voor jou zodat je zelf ook promotie kunt doen

Waarom THEMA?

auteur wordenTHEMA is al ruim 30 jaar de uitgever op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. THEMA is er voor mensen die zich willen ontwikkelen én voor de mensen die je daarbij kunnen helpen. Wij geloven dat iedereen (soms met steun van een trainer of coach) zijn eigen gedrag kan beïnvloeden om zich sterker en gelukkiger te voelen. Wie zich goed voelt, leeft en werkt lekkerder en presteert beter.

 

THEMA is dichtbij en betrokken. Wij weten wat er speelt. Onze laagdrempelige inhoud informeert, daagt uit, moedigt aan, biedt een oplossing en zet direct aan tot actie.

 

Geloof jij hier ook in? Dan pas jij als auteur uitstekend bij ons en kunnen we misschien samen een boek uitbrengen! 

Onze aanpak

Van te voren denken wij al na over:

 • De markt voor je boek (die we kennen als geen ander)
 • De vorm voor de inhoud (behalve jouw voorkeur is er misschien wel behoefte aan andere vormen)
 • Hoe bereik je je doelgroep het best?
 • Wat is een goede structuur voor je boek of product?
 • Hoe gaan we proces aanpakken?
 • Wat kunnen we doen aan marketing en promotie?

 

We overleggen hierbij veel met jou als auteur. We kruipen het liefst in je hoofd (en hart) zodat we goed weten waar jij warm voor loopt, wat je niet prettig vindt en waar we jou het best mee helpen. Zo doen we allemaal waar we goed in zijn en waar we ons goed bij voelen.

 

Daarnaast heb je bij ons maar één loket voor al je vragen en suggesties. Je wordt begeleid door onze uitgever en die is de contactpersoon voor alles.

 

Lees meer over onze 7 stappen

Onze zekerheden

 • Je krijgt altijd antwoord op je inzending (ook als het niet past of nog verbetering behoeft)
 • We staan open voor elk idee (maar het is wel fijn als het al heel concreet is)
 • Klein maar fijn, wat inhoudt dat we snel schakelen en snel beslissen

 

Van jou vragen we dat je begrijpt dat onze kennis en expertise van belang is om een goed resultaat neer te zetten, dat je open staat voor onze feedback, en ook geduldig bent. Laten we er vooral een mooi en goed product van maken!

Welke thema's zoekt THEMA?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken op het gebied van persoonlijke groei, leiderschap en motivatie. We richten ons specifiek op trainers en coaches die op hun eigen unieke manier mensen verder helpen in hun leven en loopbaan. Alle onze producten worden gemaakt vanuit en voor de praktijk. Kernwoorden hierbij: toegankelijk, praktisch, relevant. We maken boeken, waaiers en spellen, maar als jij een ander idee hebt voor een product, horen we dit ook graag.

 

Wij zoeken nog briljante auteurs op het gebied van:

 • Trainen en coachen (gebruik door trainers en coaches)
 • Leiderschap
 • Persoonlijke ontwikkeling (gericht op twintigers)
 • Balans en energie

Trainen en coachen

Ook coaches en trainers hebben zo nu en dan behoefte aan frisse input. Nieuwe methodieken om te coachen, nieuwe ideeën voor het goed trainen van een groep, het brengt weer energie en flow. Heb je zelf een nieuwe methodiek ontwikkeld en is die in de praktijk bewezen? Of heb je een andere unieke kijk op groepsdynamiek, omgaan met weerstand, nieuwe manieren om mensen die snel afgeleid zijn te betrekken bij de inhoud? We horen heel graag jouw idee! Dat hoeft niet in een boek, een spel, waaier of ander concept is ook erg welkom.

Leiderschap

Leiderschapstrainingen zijn ongekend populair en dat is niet gek. De markt vraagt veel van leidinggevenden en van carrièremakers. Je grenzen goed aangeven, duidelijk zijn over wat je wilt en nodig hebt, dealen met heel veel verschillende karakters in een team en de rest van de organisatie, het is voor mensen geen tweede natuur. Ter ondersteuning van leiderschapstrainingen, maar ook daarbuiten, zoeken we auteurs die een prettige kijk hebben op leiderschap, hoe je het maximale uit jezelf haalt en hoe iedereen een goed voorbeeld kan zijn voor collega’s. De doelgroep bestaat vooral uit carrièretijgers die al een tijdje aan het werk zijn (rond de 10 jaar) en steeds vaker verantwoordelijk zijn voor een team of schakelen tussen afdelingen. Denk hierbij niet alleen aan mensen die voornamelijk op kantoor zitten, maar ook aan mensen die veel buiten aan het werk zijn of in productielijnen werken.

Persoonlijke ontwikkeling

Juist als je net een aantal jaren aan het werk bent, lopen veel twintigers vast. Privé krijgen ze er wellicht verantwoordelijkheden bij, alles wat ze tot nu toe deden ging een beetje vanzelf, en zo tussen de 25 en 30 komt er twijfel over of het nog wel de goede kant op gaat. Sta ik nog achter wat ik doe, wat voeg ik toe aan de maatschappij, wil ik een gezin of juist niet. Er moet veel worden uitgezocht en vaak komt er nog veel oud zeer los in die processen. Er wordt vaak naar leeftijdsgenoten gekeken hoe die het doen. Een ‘boomer’ als coach of therapeut sluit dan niet zo aan. Dus, we zijn op zoek naar jonge coaches en therapeuten die al een grote fanbase hebben opgebouwd en die hun werk bestendigd willen zien door hun kennis en ervaring op papier (of digitaal) vast te leggen. Heb je een leuk idee om twintigers op een concrete en ‘snelle’ manier verder te helpen? Doe je voorstel!

Balans en energie

Zorgen en stress maken dat je uit balans raakt en dat de energie steeds sneller op raakt. Veerkracht kun je weliswaar ‘aanleren’, maar komt er maar eens. Iedereen ervaart vastlopers, in welke fase van het leven ook. Dan helpt het om tastbaar en op een aangename manier te ervaren dat je de balans weer terugkrijgt en daarmee ook je energie. Daarbij is uiteraard de sleutel dat het niet nog meer stress geeft om ermee bezig te zijn. Laagdrempelig, niet te arbeidsintensief en scherp. We zijn op zoek naar auteurs die dit begrijpen en mooie ideeën hebben om dit voor elkaar te krijgen.

Gaan we jouw idee of boek uitgeven?

Vul het Conceptplan in en stuur het op naar info@thema.nl