#vitaliteit leverde 72 resultaten op

vitaliteit

Hoe vitaal ben je? En wat kan je er zelf aan doen?

Vitaliteit draait om de energie en de kracht waarmee je emotioneel, fysiek en mentaal in het leven staat. Een belangrijk onderdeel daarvan is eigen regie. Je bent zelf verantwoordelijk in het maken van keuzes. Alles wat je aandacht geeft groeit, dat geldt ook voor je fysieke, mentale en sociale welzijn en daarmee je eigen vitaliteit. Soms kun je wel wat hulp gebruiken in het maken van de juiste keuzes en het leren vertrouwen op jezelf.

 

Op deze pagina vind je boeken, inspirerende tools en prikkelende artikelen die je op weg kunnen helpen.

vitaliteit
#vitaliteit leverde 72 resultaten op

Vitaliteit op het Werk: Tips voor een energieker leven op kantoor

Vitaal zijn op je werk, dat klinkt simpel, maar is het in praktijk niet altijd. Het begint met kleine veranderingen in je dagelijkse routine, zoals genoeg (beweeg)pauzes nemen, gezonde lunches organiseren en natuurlijk: voldoende rust nemen. Maar vitaliteit gaat ook verder dan de praktische zaken. Wanneer je genoeg voldoening haalt uit je werk, bijvoorbeeld door realistische doelen te stellen en jezelf goed te weren tegen stress, creëer je een gezonde mentale basis.

Wat is vitaliteit nou eigenlijk?

Vitaliteit is meer dan alleen maar gezond leven. Het gaat om een bepaald gevoel van energie, veerkracht en welzijn in je dagelijks leven. Het helpt je om elke dag het beste van jezelf te kunnen geven, ondanks tegenslagen. Je zorgt dat je fysiek, mentaal en ook emotioneel de balans vindt, zowel privé als op het werk.